SVZ doet zichzelf tekort met één punt uit twee duels. Actief moet oppassen en naar onderen kijken.

Afbeelding
Sport

Weinig voetbal afgelopen weekend, met de Koningsdag op de zaterdag viel al het zaterdagvoetbal uit en Yde de Punt had ook al een vrij weekend. Annen, SVZ en Actief kwamen wel in actie, met wisselend success.

Annen toonde veerkracht door na de nederlaag eerder tegen Valthermond nu met 4-0 van laagvlieger HOVC te winnen. Een prima overwinning waar helemaal niks op af te dingen viel. De eerste goal viel al rap via Jaap Jan Mulder, wel met wat hulp van de HOVC defensie. Eén minuut later was de stand al verdubbeld. Voorzet Lex Veltink en Mulder met zijn tweede: 2-0. Na rust hetzelfde beeld. Annen heerst, HOVC is al met het hoofd in de derde klasse. Pim Veltink maakt de 3 en 4-0. “Met een uitslag van 4-0 moet je als trainer gewoon tevreden zijn”, aldus Annen-trainer Jouke Jan Meertens na afloop. De Annenaren zitten nog vol in de strijd om een plek in de felbegeerde nacompetitie.

Eén klasse lager speelde SVZ de afgelopen dagen twee wedstrijden. Vorige week donderdag uit naar Blijham, tegen ASVB (3-1 verlies) en afgelopen zondag uit naar Muntendam (2-2). Het leverde slechts één puntje op maar toch was SVZ trainer Wim Lamers beter te spreken dan de voorgaande weken. “Klopt. De selectie raakt weer compleet en dat zie je terug in het voetbal. Echter blijven we teveel kansen nodig hebben om tot zeges te komen. Dat was ook nu weer het geval, in zowel Blijham als Muntendan.” Goed nieuws voor Lamers is de terugkeer van Patrick de Vries die in beide wedstrijden doel trof. Avner Leijdelmeijer scoorde eveneens in Muntendam.

Actief stelde teleur in Veelerveen en ging daar met 1-0 onderuit. ‘Strijdlust en beleving’ waren weer de woorden waar het fout ging deze zondag. Actief kwam wat ongelukkig op achterstand door een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop aan Veelerveen, maar zelf stelden de rood-witten er ook niet veel tegenover. De tweede helft was vooral hectisch met opstootjes en kaarten, maar goed voetbal bleef helaas achterwege deze middag. De mannen van trainer Roland Beuvink moeten aan de bak om uit de onderste regionen weg te blijven.