Wat:                Hockeywedsstrijd Hondsrug MD1 –MHC MD2

Waar:              Hockeyclub Zuidlaren

Wanneer:        Zaterdag 2 maart, 10:00

ZUIDLAREN – Op een frisse zaterdagochtend toog de Ongenode Gast naar Zuidlaren waar de allereerste hockeywedstrijd van Hondsrug MD1 op het veld op de planning stond. Wat de Ongenode Gast betreft had die nog best even in de zaal mogen plaatsvinden. Hoe heerlijk het lenteweer van de afgelopen dagen aanvoelde, hoe koud is het nu. Na een kwartier aan de zijlijn geen gevoel meer in de vingers. De ploeg van coach Alwin zat er lekker in. De dames wisten de hockeyclub uit Roden met 5 – 1 te verslaan.

Eerst maar eens even een lekker warm bakkie in de kantine van de hockeyclub. Marieke en Karen hebben bardienst op de gure zaterdagochtend. Terwijl coach Peter Craanen van de Mixed Hockeyclub uit Roden zijn pupillen moed inspreekt en de tactiek doorneemt rennen de meiden van Zuidlaren alvast het blauwe hockeyveld op. Een gezamenlijke Yell moet tot een overwinning leiden, moeten de speelsters denken.  De eerste helft verliep lekker voor Zuidlaren. Rozan wist al snel een bal in het doel te tikken. Dat kunstje deed de aanvallende middenvelder voor de rust nog een keer. Dankzij de oplettende spitsen van de Hondsrug die de baan vrijmaakten voor de topscoorster. Om vijf voor half elf tijd was het rust. Beide ploegen werden in de duck-out nog even voorzien van wat aanwijzingen van de trainers. Voor de Ongenode Gast reden om de inmiddels ijskoude handen te warmen aan een beker hete thee.

De Hondsrug zit te springen om vrijwilligers, wordt de Ongenode Gast gewaar. De vereniging in Zuidlaren draait op een heel klein clubje vrijwilligers vertelt Marieke. En dat is te weinig voor de zo’n 250 leden tellende vereniging, weet ze. “Het komt altijd op dezelfde mensen neer. Dat is jammer. Tijdens NL doet willen we het complex opknappen. De kantine moet geschilderd worden, de grote tafel moet opnieuw geschuurd en gelakt worden.” De kantine kan sowieso wel een facelift gebruiken, concludeert de Ongenode Gast. De verflaag van de vloer heeft z’n beste tijd ook wel gehad. De reclameborden langs het veld moeten ook schoon, meldt de vriendelijke bardame. “Alle hulp is welkom. Bovendien is het ook heel gezellig om samen iets op de club te doen. Ik hoop dat we een beetje reacties krijgen.” Hoewel het prima toeven is bij Marieke, besluit de Ongenode Gast toch nog maar even naar buiten te gaan om de tweede helft van de wedstrijd te aanschouwen. Nog een minuut of tien. Pien Kuper weet voor Roden nog een bal in doel te knallen. En daar bleef bij voor MHC. De meiden van Roden blijven fanatiek tot de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Laten zich de kop niet gek maken door de doelpuntenregen van Zuidlaren. Mooi om te zien.

In de kantine wachten broodjes knakworst. U raadt het, die gleden er lekker in bij de dames. Coach Alwin evalueert de wedstrijd met Myrthe, Dian, Suus, Mara, Lisa, Julia, Fleur, Evie, Suzanne, keeper Iris en Rozan, die in alle vijf goals wist te maken. Dankzij het werk van de spitsen die ruimte maken voor Rozan, vermeldt de coach er wel even bij. Alwin is tevreden. Een prima eerste wedstrijd. Er werd snel geschoten als ze in de cirkel kwamen, concludeert de coach die de opstelling de eerste wedstrijd in de buitenlucht behoorlijk door elkaar heeft gehusseld. Een ding is zeker: het heeft in ieder geval prima uitgepakt. Na de broodjes knakworst maakt de Ongenode Gast zich uit de voeten. Een kleedje voor de kachel is het plan.