Actief pakt de titel in vierde klasse zondag

Afbeelding
Sport

EELDE – Het eerste team van vv Actief uit Eelde is afgelopen zondag kampioen geworden in de vierde klasse C op zondag. De ploeg is, na een klinkende overwinning op Eenrum, niet meer te achterhalen door de concurrentie. Nummer twee TLC verloor op eigen veld namelijk met 2-0 van FVV. Door het kampioenschap promoveert het team van trainer Peter Slijfer naar de derde klasse.

Actief stond voorafgaand aan het uitduel met Eenrum twee punten voor op nummer twee TLC. Het team was bij winst dus afhankelijk van het resultaat van de ploeg uit Leek, dat het op het eigen sportpark opnam tegen nummer drie FVV. Uiteraard hield de ploeg uit Eelde vooral de focus op haar eigen wedstrijd. Bij winst zette het team namelijk al een grote stap richting het kampioenschap. Actief was vooraf echter niet helemaal zeker van haar zaak. Eenrum uit, met enkele gevaarlijke spelers en op natuurgras: dat was zo makkelijk nog niet. Actief klapte er echter gelijk bovenop en liet zien waar het voor kwam: de drie punten. Nadat beide teams hun eerste kans niet wisten te benutten, brak Ennio Jansen na tien minuten spelen de ban. In de eerste helft gingen beide ploegen verder gelijk op, tot Jordi Slijfer vlak voor rust de score verdubbelde. Met deze 2-0 voorsprong voor de bezoekers kon het team uit Eelde iets meer ontspannen.

In de tweede helft kwam Eenrum, de nummer zeven van de ranglijst, er eigenlijk niet meer aan te pas. In de 61e minuut zorgde Laurens Timmer voor de 0-3 en nog geen twee minuten later bracht diezelfde Timmer zijn ploeg op 0-4. De overwinning leek zo goed als binnen, waardoor de aandacht aan Eelder kant zich verplaatste naar de stand bij TLC-FVV, waar het lang gelijk op ging. Terwijl vele toeschouwers met TLC bezig waren, zorgde Jannes Boer in de 74e minuut zelfs voor de 5-0 namens Actief. Dit was echter van ondergeschikt belang, aangezien TLC in de thuiswedstrijd tegen FVV op achterstand was gekomen. Toen de scheidsrechter na 90 minuten affloot, brak er een groot feest los voor alles en iedereen wat Eelde was. TLC verloor namelijk met 2-0 van FVV. De blijdschap na het laatste fluitsignaal was groot. Het felbegeerde, verdiende kampioenschap en de promotie naar de derde klasse waren binnen.

Door de overwinning van Actief staat de ploeg uit Eelde op een voorsprong van vijf punten en is het met nog één wedstrijd te gaan niet meer te achterhalen door TLC. Het kampioenschap werd in Eelde groots gevierd. Trainer Peter Slijfer: “We werden terug in Eelde feestelijk ontvangen. We kwamen toeterend het dorp binnen en bij ons sportpark werden we opgewacht door vele feestvierende supporters met vuurwerk. Ook de biertappen stonden al open voor onze ploeg.” Voor trainer Slijfer is het een groot succes dat hij met Actief kampioen wordt in de vierde klasse. Na slechts één seizoen in de vierde klasse weet de ploeg te promoveren naar de derde klasse, waaruit het vorig jaar nog degradeerde.