Actief wint opnieuw; Annen raakt koppositie kwijt

Afbeelding
Sport

REGIO - Actief laat geen spaan heel van Groen Geel. De strijd met TLC gaat door. Annen loopt tegen een zeperd aan, die hopelijk geen verdere schade in de strijd met Veendam op gaat leveren. SVZ laat zien van een achterstand goed terug te kunnen komen.

VAKO is ondanks  het fysieke spel van Nieuw Roden goed in de wedstrijd gekomen. ‘We komen door een klassiek eigen doelpunt achter’, geeft Willem Heling aan. Hobbelig veld bal terug op de keeper. Bal springt op en over de voet van de keeper en rolt in het doel. Patrick Steenbergen, na een assist van Andre Manzeza,  scoort net voor rust de gelijkmaker, in een fase, waarin Vako laat zien redelijk voetbal op een hobbelig veld te kunnen spelen. De tweede helft is Vako de bovenliggende partij.  De thuisclub probeert met lange ballen Vako onder druk te zetten. Dat lukt niet echt. Een vrije trap op zo’n vijfentwintig meter van het doel wordt door Tim van Huffelen met een fenomenaal schot in de bovenhoek binnengeschoten. Een kwartier voor tijd maakt Nieuw Roden de gelijkmaker. Vervolgens scoort Nieuw Roden nog tweemaal. Assistent scheidsrechter Henk Abrahams geeft buitenspel aan en     de scheidsrechter keurt beide doelpunten af.  Uiteindelijk zijn beide teams tevreden met het gelijke spel: 2-2.

SVZ wint de wedstrijd na een gelijkopgaande strijd. Het is even schrikken als SVZ door individuele fouten snel op een twee nul achterstand komt te staan. De jongens hebben prima gereageerd op de achterstand vindt trainer Roland Beuvink. ‘Complimenten, dat mijn ploeg zich mentaal kan omschakelen de wedstrijd te kantelen.’ Joost de Rooij verzilverd eerst een verkregen strafschop net voor de pauze.  SVZ scoort door doelpunten van Lennart Hendriks en Jorno Hingstman binnen twee minuten. De laatste vijftien minuten is het een gelijkopgaande strijd. Het levert geen uitgespeelde kansen meer op. De wedstrijd eindigt in een 3-2 overwinning voor SVZ.

Annen begint goed aan de wedstrijd. ‘In deze beginfase vergeten we te scoren tegen een zich ingravende tegenstander. Deze kansen laten we te veel liggen op het moment’, vindt trainer Hemmo de Wal. ‘Het lijkt wel een Berlijnse muur. Telkens zit er been, hoofd tussen om de bal te blokken.’ Tot overmaat van ramp stuitert een terugspeelbal op de keeper van Annen omhoog, waardoor hij de bal slecht raakt. De bal komt in de voeten van de spits van Bellingwolde en deze heeft geen moeite de bal in het lege doel te schieten. Annen gaat alles of niets spelen, maar ook dit levert niets op. De keeper of verdedigers zijn een sta in de weg voor Annen. Een teleurstellende 1-0 nederlaag voor de koploper is het gevolg.

Actief maakt gehakt van Groen Geel in het eerste half uur. Er is geen tegenstand. Trainer Slijfer vindt dat zijn ploeg goed begint tegen een ploeg, waarvan je vooraf denkt, daar kun je van winnen. Vaak gaat het dan net verkeerd. Binnen twee minuten is het al raak door Jeffery de Vries. De ban is gebroken. Vervolgens zijn het Ermin Immelman (2x), Julius van der Hilst die binnen het half uur de 4-0 voorsprong aantekenen. Nog voor de pauze maken Laurens Timmer en Ermin Immelman, zijn derde, de zes nul compleet. Na de pauze enkele wisselingen met het oog op de komende kraker op 7 april tegen TLC. Actief speelt de tweede helft met de handrem erop. Julius van der Hilst en Jeffery de Vries noteren beide nog hun tweede goal vann de middag. Eindstand 1-8.

Tynaarlo laat in een slechte wedstrijd zien dat strijd ook iets op kan leveren. De vele duels, die er ontstaan, brengen geen mooi voetbal met zich mee. Wild voetbal en daarmee onsamenhangend spel maakt dat dit een wedstrijd is, die je niet lang zal heugen. Beide teams hebben wel een aantal kansen op de winst. In een alles of niets poging ontstaat er nog een één tegen één situatie, maar dit levert geen doelpunt op. De einduitslag van 0-0 is dan ook veelbetekenend.