||
|| Foto: ||
Sport

Zondagvoetbal Tynaarlo

REGIO - Annen heeft laten zien gelijkwaardig aan Veendam 1894 te zijn. In een ware topper in de derde klasse B komt Annen als terechte winnaar uit de bus. ‘Het was een pittige wedstrijd’, aldus trainer Hemmo van der Wal. Twee ploegen die echt voor de winst gaan. De overwinning is terecht op basis van inzet en beleving, concludeert de trainer. Het gevaar Marnix Kolder is door de ploeg goed geneutraliseerd.  Zijn inbreng en die van Angelo Cijntje is voor Veendam erg belangrijk. Kolder is voortreffelijk onschadelijk gemaakt door Leon Tiersma. Eenmaal is Kolder aan zijn aandacht ontsnapt en prompt maakt hij een doelpunt. In de eerste helft komt de thuisploeg via Roald Lammerts en Dante Ploeg binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong. Het al eerder gememoreerde doelpunt van Kolder brengt de stand terug naar 2-1. De Wal: ‘We hebben eigenlijk geen ruimte weggeven, waardoor Veendam niet de ruimte krijgt om te voetballen. De tweede helft hetzelfde beeld. Een kwartier voor tijd krijgt Roy Mulder van Annen zijn tweede gele kaart en dus rood.’ Voor Annen wordt het dan billen knijpen maar ze leveren een geweldige teamprestatie. In de laatste minuut gaat de man van de wedstrijd, Roald Lammerts, er op rechts vandoor en geeft een puike voorzet, waaruit Yannick van der Wal de verlossende en verdiende 3-1 binnenschiet. Annen is nu koploper en wil graag doorgaan op deze weg, want de tweede klasse ligt wellicht in het verschiet.
VAKO kan na  de overwinning van vorige zondag geen goed gevolg geven. Bij afwezigheid van de nieuwbakken trainer Bouw is Willem Heling deze middag de stand-in, laat de thuisclub de punten aan Siddeburen. Al na drie minuten is er de achterstand. De keeper van VAKO ziet er bij een voorzet  niet goed uit,  die goed door een speler van Siddeburen wordt binnen gekopt. Het trieste weer doet er ook geen goed aan om er een goede pot voetbal van te maken. Vlak voor het rustsignaal schiet Lars van Huffelen een vrije trap, via speler van Siddeburen,de 1-1 binnen. Op zich wel terecht. In de tweede helft laat een offensief van VAKO zien, waaruit vele corners worden verkregen. Halverwege de tweede helft komt VAKO op achterstand. Een aantal kansen voor de thuisclub op de gelijkmaker levert niet het verdiende gelijkspel op.