Annen en Actief blijven op kampioenskoers

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

REGIO – VAKO scoort weer vroeg in de wedstrijd en dat blijkt de enige treffer van de wedstrijd te zijn. VAKO-speler Manzeza is het goudhaantje voor zijn ploeg. Annen speelt een prima eerste helft, maar het tweede bedrijf is erg matig. SVZ houdt prima stand tegen Veendam 1894 en Actief komt moeizaam tot de winst, maar is op kampioenskoers. Daarnaast is Tynaarlo nu echt veilig in de vijfde klasse.

VAKO
begint scherp aan de wedstrijd. Door het hoge druk zetten komt de achterhoede van ZNC al snel in problemen. Een terugspeelbal op de keeper wordt door spits Andre Manzeza opgepikt en deze scoort beheerst. De eerste helft wordt er prima gespeeld door de ploeg van trainer Allard Bouw. De 2/3 kansen die er volgen kunnen niet in doelpunten worden omgezet. De tweede helft is kwalitatief minder. Te veel balverlies doordat de lange bal te veel wordt gespeeld, geeft de trainer aan. Keeper Cas van der Wijst redt de ploeg uit Vries op het laatst. De ploeg staat door deze overwinning vier punten boven het degradatiespook.

Annen speelt een prima eerste helft en dat leidt tot een 0-2 voorsprong bij rust. We brengen ons zelf in de problemen in de tweede helft zegt trainer Hemmo de Wal. Onnodig, want de kansen, die we hebben gecreëerd, benutten we niet. Dan scoort Kwiek nog en krijg je het nog moeilijk, terwijl je de wedstrijd helemaal onder controle hebt.  Leon Tiersma en Sven Boersma zorgen voor de doelpunten productie.

SVZ speelt tegen Veendam 1894 een prima wedstrijd. Oud Veendam speler Kolder straft al vrij snel een misverstand tussen keeper en verdediger af. Johnno Hingstman zorgt halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker. Vervelend dat dezelfde Kolder vlak voor rust de 1-2 binnenkopt.  SVZ laat zien gelijke tred te kunnen houden met Veendam, geeft trainer Roland Beuvink aan. Direct na de pauze maakt Hingstman zijn tweede van de middag en tevens de terechte gelijkmaker. Het is altijd lastig spelen tegen oud betaald voetballers. Op een of andere wijze krijgen ze vaak het voordeel van de twijfel. Kolder maakt door middel van een gemakkelijk gegeven strafschop de 2-3. De koek is dan op voor SVZ. Kort voor tijd maakt Kolder zijn vierde treffer voor Veendam. Eindstand derhalve 2 tegen 4. Beuvink vindt dat zijn ploeg een groot compliment verdiend, want het kleine cluppie uit Zeijen speelt zich wel veilig in de derde klasse.

Actief speelt een moeizame wedstrijd uit tegen Engelbert. We beginnen veel te slap, zegt trainer Slijfer. We komen snel voor en dan denkt de ploeg dat ze er al zijn. De thuisclub maakt kort na de 0-1 al weer gelijk. In de pauze vertelt Slijfer zijn manschappen duidelijk wat er aan schort en hoe het anders dient te gaan.  Actief recht zijn rug en scoort vrij snel in de tweede helft al tweemaal. In de slotfase komt Engelbert terug door een eigen doelpunt van een Actief speler. Ennio Jansen, Julius van der Hilst en Jeffrey de Vries zorgen voor de wel terechte 2-3 overwinning.

Tynaarlo laat de eerste 25 minuten goed voetbal zien. Trainer Roelof Rutgers ziet zijn ploeg in deze periode door doelpunten van Jeroen Klaassens en Vincent Koning een 2-0 voorsprong nemen. Dan denkt de ploeg dat het wel iets minder kan, lijkt het wel. Eext is vanaf dat moment de bovenliggende partij en krijgt een aantal mogelijkheden. De tegentreffer voor Eext komt te laat om Tynaarlo nog in problemen te brengen.

Yde de Punt begint niet scherp aan de wedstrijd. De thuisclub komt al in de vijfde minuut op een achterstand. Gert Hoekstra van Yde de Punt denkt er anders over. Hij scoort vrij snel na de achterstand de gelijkmaker voor zijn team. Het team van trainer Willem Dontje laat zien goed met Zandhuizen mee te kunnen voetballen. De ploegen zijn lang gelijkwaardig aan elkaar. Een kwartier voor tijd loopt Yde de Punt toch tegen een achterstand aan. Alles wordt er nog aan gedaan om in ieder geval een gelijkspel te behalen. De kansen die er komen worden niet verzilverd. Helaas lukt dit niet, want Zandhuizen maakt in de slotfase de derde treffer en is de tegenstand gebroken. Eindstand 1-3.