EELDE – Op donderdag 9 mei vond het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in Eelde plaats. Maar liefst 200 deelnemers, verdeeld over zeventien teams van vijf basisscholen deden mee. De deelnemende scholen waren OBS De Westerburcht, OBS De Veenvlinder, OBS Ter Borch, CBS-Menso Altingschool en CKC De Rietzanger. Het tweede team van De Westerburcht was bij de jongens de grote winnaar. Bij de meisjes ging het tweede team van Ter Borch er met de eerste prijs vandoor.

Op het sportpark van vv Actief, waar het schoolvoetbaltoernooi plaatsvond, was afgelopen donderdag prachtig voetbal te zien. Er deden tien jongensteams en zeven meisjesteam mee aan het toernooi, dat inmiddels vaste traditie is. De jongens speelden in twee poules van vijf teams tegen elkaar. De nummers één van beide poules, De Westerburcht 2 en De Rietzanger 1, speelden een finale tegen elkaar. Hierin trok De Westerburcht aan het langste eind. De school won met 2-1 en won zo deze editie van het schoolvoetbaltoernooi. Bij de meisjes werd er ook in poules gespeeld, gevolgd door een finale. Zowel Ter Borch 1 als Ter Borch 2 kwamen in de finale terecht. Het was Ter Borch 2 die uiteindelijk de eerste prijs in de wacht sleepte.

Het schoolvoetbaltoernooi is voor de groepen acht en wordt aangevuld met leerlingen uit groep 7. “Voor het eerst werd er dit jaar acht tegen acht gespeeld”, vertelt Petra Boersma van de organisatie. “De KNVB heeft de regels voor het schoolvoetbal aangepast, nadat de jeugdregels en spelvormen voor de jeugd waren gewijzigd.” De vakleerkrachten van Stichting Baasis, waar Boersma ook bij zit, heeft de organisatie vorig jaar overgenomen van vv Actief. “Actief levert wel de accommodatie en zorgt ook voor limonade voor de deelnemers”, legt Boersma uit. “Een ontzettend leuk gebaar!” Stichting Baasis kijkt terug op  een zeer geslaagde editie van het schoolvoetbaltoernooi. Boersma: “Ik heb van ouders, leerkrachten en scheidsrechters positieve geluiden gehoord. De sfeer was heel positief en de organisatie liep volgens plan.”

De winnende teams mogen door naar de regiofinale op woensdag 22 mei. Deze wordt georganiseerd door de KNVB. De locatie is nog niet bekend. De winnaar van de regiofinale mag door naar de landelijke finale in Zeist.