WAGENINGEN/EELDE – HCE Heren 1 heeft voor een prachtige afsluiting van het seizoen gezorgd. Waar de hockeyers uit Eelde zich vorige week definitief veilig speelden in de Tweede Klasse, werd afgelopen weekend met 1-3 gewonnen van Wageningen. Door deze zege zijn de Drenten op een knappe tiende plaats in de competitie geëindigd. Als debutant in de tweede klasse ziet de club dit als een zeer verdienstelijke prestatie.

Voor de laatste keer dit seizoen deden staf en spelers onderweg een tankstation in Zwolle aan, op weg naar een uitwedstrijd. Aangekomen in Wageningen liet HC Eelde zich van zijn beste kant zien, hoewel er niks meer op het spel stond. Aangezien Julius Labberton, Matthijs Numan en Eric de Jonge nog geblesseerd waren, trad HC Eelde aan met slechts veertien spelers. In de brandende zon werd er vanaf het begin vol overgave gestreden. Het leverde een aantrekkelijke wedstrijd op, waarbij voor de rust echter niet werd gescoord. Dat was mede te danken aan prima keeperswerk van Isak Hünneman.

Na de pauze werd het aanvalsspel en de goede instelling van de uitploeg pas beloond, nadat de thuisclub tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong was gekomen. Eerst zorgde Sjors ter Veld, na een even gave als snelle actie van Mats Monshouwer, voor de fel bevochten gelijkmaker: 1-1. Vervolgens werd de wedstrijd beslist door twee ‘gouden wissels’ aan Eelder zijde. De net in de spits ingebrachte Tim Holtman zorgde met een laatste tikje voor de 1-2 voorsprong. En om het nog mooier te maken liet de ook net in het veld gebrachte Wybe Fennema, na voorbereidend werk van Sebastiaan Tuil, de eindstand 1-3 aantekenen.

De hockeyers uit Eelde hebben het seizoen afgesloten met 27 uit 22 wedstrijden. De voorsprong op de degradanten HCM (uit Arnhem) en Zeewolde bedraagt respectievelijk liefst 10 en 25 punten. Fletiomare is kampioen geworden, met 49 punten uit 22 duels, en promoveert naar de eerste klasse. Voor de heren van HC Eelde is het nu tijd om na te genieten en alweer de voorbereidingen te starten op het komende seizoen in de tweede klasse.