PATERSWOLDE – Afgelopen maandag kreeg mevrouw Jantje Douwes-Hartlief een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Marcel Thijsen. Met de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding is mevrouw Douwes-Hartlief benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Mevrouw Douwes-Hartlief is geboren op 8 januari 1948 en is woonachtig in Eelde.

Mevrouw Douwes-Hartlief heeft zich vanaf 1958 ingezet in diverse vrijwillige functies binnen de gemeente Tynaarlo. Ze begon haar ‘vrijwilligerscarrière’ als vrijwilligster bij Corsowijk Centrum. Tot op heden is de inwoonster van Eelde hier nog steeds bij betrokken. In 1980-2000 was mevrouw Douwes-Hartlief vrijwilligster bij Kiesvereniging Gemeentebelangen Eelde en van 1997-2003 was ze secretaris bij Vrouwen van Nu. Op dit moment is mevrouw Douwes-Hartlief ook nog op vrijwillige basis actief bij de Historische Vereniging Ol Eel (sinds 2000), is ze medewerker computersoos bij Stichting Trias in Eelde (sinds 2015) en is ze terug als secretaris bij Vrouwen van Nu (sinds 2016).

Creativiteit en doortastendheid kenmerken de werkwijze van mevrouw Douwes-Hartlief. Ze bedenkt niet alleen ideeën, maar ze zorgt tevens voor de organisatie en uitvoering hiervan. De baklucht van de joarskouken die Ol Eel verkoopt, neemt zij tijdens de feestdagen voor lief. Bekenden van mevrouw Douwes-Hartlief beschrijven haar als een fantastische schakel in een breed netwerk in Eelde, Paterswolde en Eelderwolde, waarvan gedurende een groot aantal jaren meerdere verenigingen profijt van hebben gehad.