Bed & Breakfast Zuidlaren scoort vier tulpen ‘We zijn er super trots op’

Alie Brinks (L) en Nicole Teuben (R)
Alie Brinks (L) en Nicole Teuben (R)
actueel

ZUIDLAREN - Het Bed & Breakfast Hoeve de Vredenhove in Zuidlaren is bekroond met vier tulpen, de één na hoogste classificatie voor Bed & Breakfasts in Nederland. De beoordeling is uitgedeeld door Stichting Bed & Breakfast Nederland, na bezoek van een mystery guest. Eigenaren Nicole Teuben en Alie Brinks zijn in hun nopjes met het resultaat.

“We zijn er super trots op,” vertelt Teuben. Ze zit net twee uur in de auto op weg naar de Dolomieten voor wintersport. Samen met Brinks is ze op weg naar een welverdiende week vakantie. “We werken allebei zeven dagen per week, elke 3 maanden gaan we er een weekje tussenuit.” Teuben vertelt hoe het bezoek van de mystery guest eraan toe ging. “Die persoon checkt in, gaat lekker slapen en ‘s morgens ontbijten. Daarna werd ik erbij gehaald, maakte de mystery guest bekend wie ze was en of ik wel even tijd had voor een gesprek. Heel spannend natuurlijk, je gaat gelijk bij jezelf na of je alles wel goed hebt gedaan.”

Uit het rapport van de mystery guest: “Warm welkom, goede tips over B&B en omgeving, airco op kamer aanwezig, ruime schone badkamer, ontbijt is een echte verassing met meerdere soorten vers gebakken brood. B&B ligt aan het Pieterpad. Zuidlaren heeft veel restaurants en mooie winkels.” De classificatie van vier tulpen is dus binnen, vijf tulpen is het hoogst haalbare. Teuben verwacht die niet snel te krijgen. “Daarvoor heb je extra faciliteiten nodig, zoals een sauna. Daar hebben wij geen ruimte voor. Misschien dat het ooit nog gaat komen, maar voor nu hebben we daar geen concrete plannen voor.” Wel willen Teuben en Brinks mogelijk een oplaadpunt voor elektrische auto’s laten plaatsen. “Er zit wel al een oplaadpunt op de brink, dat is vlakbij. Er is dus geen grote noodzaak om dat snel te regelen.”

Het pand waarin het Bed & Breakfast is gevestigd is 300 jaar oud, ooit werd het gebruikt als stal voor koeien. “In 2017 zagen we dat het te koop stond. Het was al langer een droom van mij om voor mezelf te beginnen, ik wist dat ik iets met gastvrijheid wou doen. Toen we zagen dat op 200 meter van ons huis dit pand te koop stond, zijn we gelijk gaan kijken of we het voor elkaar konden krijgen om een B&B te openen. Dat is gelukt, in mei 2018 zijn we open gegaan. De gasten die we ontvangen zijn heel divers, maar het grootste deel zijn wandelaars voor het Pieterpad. Die loopt hier namelijk vlakbij.”

Na vijf jaar heeft ze nog steeds veel plezier van het runnen van de onderneming. Teuben is het gezicht van de Bed & Breakfast, Alie Brinks regelt de zaken achter de schermen en de administratie. “Ik heb jarenlang voor de klas gestaan op een basisschool. Het mooiste aan het werk dat ik nu doe is de gastvrijheid. Ik zet alles op alles om onze gasten een heerlijk verblijf te geven. Bijvoorbeeld door bij het ontbijt vers brood te serveren. Daarnaast hebben we jam die we maken van het fruit uit onze eigen boomgaard.” De dag nadat Teuben en Brinks terugkomen van hun vakantie staan de eerste gasten alweer voor de deur. Teuben: “Wanneer we thuis zijn gaan de kachels weer omhoog, de volgende dag gaan we er weer tegenaan.”

Afbeelding

UIT DE KRANT