Koepeltjesfestival Eelde op zaterdag 29 juni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
algemeen de krant van tynaarlo

“Een festival voor en door mensen uit Eelde-Paterswolde”


EELDE – Op zaterdag 29 juni vindt de achtste editie van het Koepeltjesfestival in Eelde plaats. Een prachtig feest, vol muziek en theater en speciaal voor en door mensen uit Eelde-Paterswolde. “Maar ook mensen uit de omliggende dorpen zijn natuurlijk van harte welkom”, vertelt Mieke Heijkens van de organisatie (Stichting Koepeltjesfestival). “Het festival is voor jong en oud en het programma is heel divers. Er zijn zes podia met meer dan dertig diverse bands en acts. Van straattheater tot popmuziek en van dansacts tot Nederlandstalige meezingers. Bovendien zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Kortom: voor ieder wat wils”.

Het Koepeltjesfestival is al jaren een groot succes en nog steeds groeiende. “Op het festival heerst een relaxte, fijne sfeer”, vertelt Heijkens. “Het festival is voor alle leeftijden en er worden verschillende soorten muziek gespeeld en acts opgevoerd. De (muziek)acts bestaan onder meer uit diverse bands, koren, DJ’s en dansgroepen. Onder andere Popkoor, Yes!, DJ Freaky en Hollands Verdriet zijn aanwezig bij de achtste editie van het Koepeltjesfestival. Alle bands hebben een band met Eelde. Op deze manier is het Koepeltjesfestival echt voor en door mensen van Eelde en dat is denk ik wel uniek. Ik denk dat we als dorp trots kunnen zijn met zoveel muzikaal talent in de regio.” Naast de verschillende acts, worden er ook een hoop andere activiteiten georganiseerd. “We hebben een stille disco, een springkussen, tekenactiviteiten, stoepkrijten en diverse workshops. Bovendien zijn er verscheidene foodtrucks, waar bezoekers kunnen genieten van veel lekkers. Genoeg te doen dus”, aldus Heijkens.
 
Het Koepeltjesfestival vindt plaats op de kruising van de Westerhorn tot aan het museum, waar ook nog twee podia zijn. Het festival begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 1.00 uur. “De officiële opening wordt gedaan door Dansschool De Marsch”, vertelt Heijkens. “Dit jaar hebben we iets meer straattheater dan voorgaande jaren. Er zijn twee acts, waaronder wij zelf, onder de naam ‘Ons Dorp’. Het festival is vrij toegankelijk, mede dankzij de vele sponsoren en vrijwilligers die zich voor ons festival inzetten.” De organisatie is altijd opzoek naar ‘Vrienden van het Koepeltjesfestival’. “Zij kunnen een bepaald bedrag doneren, waarvoor de vele dingen terugkrijgen”, legt Heijkens uit. “Eén van deze dingen is de WC-bril. Deze bril geeft de gehele dag gratis toegang tot het toilet.”
Op www.koepeltjesfestival.nl staat de volledige line-up van het Koepeltjesfestival.

UIT DE KRANT