Voorjaarsmarkt Zuidlaren met meer groen en extra activiteiten voor jong en oud

Afbeelding
Cultuur

ZUIDLAREN - Woensdag 10 april is de 69e editie van de Zuidlaarder Voorjaarsmarkt. Bezoekers kunnen dit jaar uitkijken naar een grote selectie paarden en onder andere een breed aanbod aan bloemen, planten en perkplanten. Daarmee wil de gemeente meer aan te sluiten bij het gevoel van een “voorjaarsmarkt”. Ook zijn er die dag extra activiteiten te doen voor jong en oud.

De voorjaarsmarkt is de eerste paardenmarkt van het jaar in Noord-Nederland. De markt wordt gehouden op de Brink tussen de Marktstraat en de Brink Z.Z., begint om 06.00 uur en is rond 12.00 uur afgelopen. Vorig jaar werden er 198 dieren aangevoerd. Vanuit het binnen- en buitenland is veel belangstelling voor deze markt.

Tijdens de Zuidlaarder Voorjaarsmarkt worden er niet alleen paarden verhandeld, maar er is ook een warenmarkt met ongeveer 35 kramen. Naast de ‘reguliere’ marktkramen staan er ook kramen met (vaste) planten en struiken. Dit jaar is er extra ruimte gemaakt voor kramen met bloemen, planten en perkplanten, om meer aan te sluiten bij het gevoel van een “voorjaarsmarkt”. De warenmarkt begint om 8.00 uur en sluit rond 17.00 uur.

Er vinden dit jaar extra activiteiten plaats rondom de voorjaarsmarkt. Zo kunnen geïnteresseerden een fietstocht van 20 of 40 km door Zuidlaren en omgeving fietsen. En start om 13.00 uur een 20 km groepsfietstochtfietstocht met de buurtsportcoaches van de gemeente Tynaarlo. Er wordt gestart vanaf de Brink in Zuidlaren. Dit is tevens de aftrap van het fietsseizoen, vanuit Doortrappen Drenthe, een project van de provincie Drenthe.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur op een rodeostier rijden, een Berend Botje speurtocht doen door het centrum van Zuidlaren en een (gezamenlijk) kunstwerk maken bij de stand bij de poffertjeskraam.

Daarnaast kunnen bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur kijken en luisteren naar mini-optredens van twee muzikanten uit Zuidlaren en Vries bij de Keet van Tynaarlo. Ook de cultuurcoaches en de jongerenraad Jong Tynaarlo zijn aanwezig. Iedereen is welkom voor een kopje koffie of thee en een goed gesprek bij de Keet.

UIT DE KRANT