Echtpaar Vredevoogd viert 65 jaar lief en leed

Afbeelding
zuidlaren

ZUIDLAREN - Op 17 juli 1958 zijn Jan Hielke Vredevoogd en Jantina Kornelia Bolhuis in het gemeentehuis in Ruischerbrug getrouwd. Jan Hielke was vrachtwagenchauffeur en Jantina Kornelia was huisvrouw. Ze kregen vier kinderen: eerst een zoon en daarna drie dochters. Helaas is hun zoon tien jaar geleden overleden. De familie is verder uitgebreid met vier kleinkinderen, een achterkleindochter en in september verwachten zij een achterkleinzoon.


Na zijn pensioen heeft Jan Hielke veel fietstochten gemaakt en hield hij van jeu de boules spelen en koersbal. Jantina Kornelia hield en houdt van tv kijken. In 1993 is het echtpaar verhuist naar de Lottinglaan in Zuilaren. Nu woont het echtpaar al een aantal jaren met veel plezier aan de Hofakkers. Inmiddels is het echtpaar 95 en 85 jaar oud. Hun zelfstandigheid is echter nog groot. De drie dochters helpen hen mee in de huishouding, en gaan mee als er bijvoorbeeld een bezoek aan het ziekenhuis moet worden gebracht.


Tweemaal per week komt de Thuiszorg om te douchen en het eten wordt thuis bezorgd. Zondag wordt er al jarenlang traditiegetrouw door Jan Hielke soep gekookt. Ook rijdt hij nog kleine stukjes met de auto, zoals bijvoorbeeld op vrijdagochtend om de boodschappen te doen. Locoburgemeester Jurryt Vellinga feliciteert het echtpaar maandagmiddag 17 juli met hun 65-jarig huwelijk.

UIT DE KRANT