Water staat in augustus centraal in Bunne

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo
BUNNE – Diverse exposities en activiteiten rond het thema ‘Nieuw Natuur’ staan deze zomer in het middelpunt in Bunne. De afgelopen maand stond het thema ‘Lucht’ centraal. Kunstenaarsvereniging VanTyNaarlo (VTNL) gaat vanaf 13 augustus op twee locaties in Bunne, te weten de Melkfabriek en Tuin van de Tijd, verder met het thema ‘Water’.
In de Melkfabriek staat de expositie ‘Water’ centraal met werk van Maya Vermeulen, Kitty Boon, Anneliet van Beelen, Gerda Veldman, Ryan Horstman, Klaas Bil, Hieke Veenstra, Mare Sliedrecht en Bernhard van Loon. De officiële opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 13 augustus om 16:00 uur, iedereen is van harte welkom.
Naast de expositie kunt u op zondag 28 augustus en zondag 4 september om 15:30 uur de voorstelling ‘Water in gedichten en geluid’ bijwonen, gespeeld door Pasgemaaid Gras (Klaas Bil, Bernhard van Loon, Catharina Nieuwenhout). Sfeervolle, beeldrijke poëzie, gecombineerd met de associatieve en evocatieve klanken uit bijzondere instrumenten en prachtige zang. Graag vooraf opgeven bij Klaas Bil (050-5271729 / bilkunst@gmail.com). Tenslotte kunt u in de Melkfabriek meedoen aan een workshop ‘Vezel vliezen maken’ (van vlas, ramee, bamboe en zijde) gegeven door Ryan Horstman. De workshop wordt gegeven op de zondagen 14, 21 en 28 augustus, van 14:15 tot 16:15 uur, elk half uur. De kosten hiervoor bedragen € 7,50. Opgave via info@ryanhorstman.nl.
De tweede Nieuwe Natuur locatie in Bunne betreft de Tuin van de Tijd aan het Paasveen van beeldend kunstenaar Femke van Dam. In deze tuin kunnen bezoekers wandelen langs nieuwe Landschapskunst en indien gewenst tevens een rondleiding en toelichting krijgen. Een bezoek aan Tuin van de Tijd vormt dan ook een prachtig vervolg op het bekijken van de expositie ‘Water’ in de Melkfabriek.
De expositie in de Melkfabriek (Peizerweg 2) en de Tuin van de Tijd (Paasveen 2) in Bunne zijn beide geopend van 13 augustus t/m 4 september, van dinsdag tot en met zondag, 10:00 tot 17:30 uur (m.u.v. Tuin van de Tijd op zaterdag 3 september: gesloten). Toegang tot de Melkfabriek is gratis. Entree voor Tuin van de Tijd bedraagt 5 euro per persoon, (kinderen onder 12 jaar gratis onder begeleiding). Prijs is inclusief consumptie, routebeschrijving door de tuin en desgewenst rondleiding en toelichting.

UIT DE KRANT

Lees ook