Jaarvergadering Vrouwen van Nu Oudemolen

vrouwen van nu
OUDEMOLEN -  Traditiegetrouw werd onze jaarvergadering in de eerste maand van het jaar gehouden op maandag 18 januari. Voor het eerst komen we bij elkaar in Eetcafé Het Witte Huis in Zeegse. Naderhand zijn de reacties hierop erg positief. Een goede akoestiek, gezellig, goede temperatuur en minder werk voor het bestuur, waren de opmerkingen. De geplande nieuwjaarsvisite op 7 januari moest door de gladheid helaas afgelast worden. Zodoende konden we elkaar pas op de 18e een goed nieuwjaar wensen en de zoals gebruikelijke, al ingemaakte boerenjongens en advocaat verorberen.
Het voorgaande jaar 2015 passeert  de revue in het jaarverslag en in het verslag van de penningmeester. Beide worden onveranderd goed gekeurd en de penningmeester wordt dé charge verleend met de complimenten van de kascommissie voor de verzorgde boekhouding. Er wordt een nieuw lid benoemd voor de kascommissie.
Helaas hebben we ook dit jaar twee aftredende bestuursleden. Beiden worden bedankt  voor hun jarenlange voortreffelijke inzet, met een mooie plant en een etentje met het bestuur in het verschiet. En natuurlijk een hartelijk applaus.  Dit begeleid door een passend gedicht van de voorzitter. Erg jammer dat één bestuurslid door ziekte niet aanwezig kon zijn. Helaas zijn er deze keer geen vervangers beschikbaar. We hebben dus twee vacatures, maar wie weet worden ze na verloop van tijd nog ingevuld. Bij de mededelingen is een uitnodiging van de afdeling Tynaarlo voor 24 januari, hun dialectavond met Roelof Keen. We kunnen ons opgeven voor het 85 jarig jubileumfeest van de Provinciale afdeling Drenthe van de Vrouwen van Nu in De Bonte Wever.
Er is een workshop ¨Vrouwenstreken¨, waar we kunnen leren schilderen. Er is aandacht voor de afwezigen en er worden kaarten getekend voor de zieken. De verschillende activiteiten commissies doen verslag van hun bezigheden. Bij de koffie zijn er zelfgebakken rollegies en knieperties. Vragen over het dorpshuis en de breisters van de alleengaanden worden beantwoord in de rondvraag. De breiwerkjes voor de asielzoekers worden uitgestald bij de volgende bijeenkomst. Er kunnen drie dozen boodschappen gehaald worden voor de voedselbank van het gezamenlijk sparen van de zegeltjes  van de Emté en ingezamelde producten  worden ingeleverd  in het Ontmoetingshuis in Vries. Onze volgende bijeenkomst van 19 februari wordt verplaatst naar maandag15 februari. We gaan dan samen met onze introducees heerlijk eten van de gerechten die we thuis bereid hebben, het zo genaamde Potluck. Na een drankje met lekkere hapjes van een jarige gaan we drie rondjes Bingo spelen. En dan kun je eindelijk een speld horen vallen. Wat een concentratie! De voorzitter wenst ons daarna wel thuis en tot ziens bij het Diner.
 
 
 

UIT DE KRANT