Inspiratieloos VAKO stelt teleur in Nieuwlande

Afbeelding
Sport

Nieuwlande – De hoop die VAKO putte uit de 1-1 bij de uitwedstrijd tegen FC Assen was afgelopen dinsdagavond na de uitwedstrijd tegen SCN in Nieuwlande als sneeuw voor de zon verdwenen. Een inspiratieloos VAKO ging kansloos onderuit tegen SCN, allesbehalve een hoogvlieger in deze klasse en de ploeg uit Vries mocht blij zijn dat de teller op 4-0 bleef steken.

‘Een mooi resultaat in Nieuwlande en dan op naar de cruciale inhaalwedstrijd tegen SV Mussel volgende week’, zo was de gedachte in Vries. Het liep anders. VAKO keek na een kwartier al tegen een kansloze 2-0 achterstand aan en in het restant van de partij was er nauwelijks verbetering waar te nemen, op een korte periode voor rust na toen VAKO via enkele aanvallen kans leek te maken op een aansluitingstreffer. Het leed was toen al geschied door een houdbare vrije trap van Brian Marissen dwars door het midden waar goalie Rolf van Wijk zich lelijk in verslikte: 1-0. En toen een kleine tien minuten later Robin Veldhuis van SCN de tamme VAKO verdediging inclusief doelman Van Wijk wederom verschalkte (2-0) was de strijd gestreden.

Trainer Cor Meijer puzzelde met zijn opstelling deze avond. De vaste patronen van de laatste weken werden losgelaten. Aanvaller Andre Manzeza was na zijn vakantie weer beschikbaar en werd in de spits geposteerd. Hierdoor moest Karsten Koopman een linie zakken naar het middenveld, waar ook een plekje voor routinier Patrick Steenbergen was ingeruimd. Mede door de afwezigheid van de niet okselfrisse Tim van Huffelen, die op de bank begon. Ook was de consequentie dat Roy de Bruin nu weer in de achterhoede geposteerd werd omdat Thomas Meijering ontbrak. De omzettingen deden VAKO geen goed en vooral het falen van de routiniers op deze avond was pijnlijk. Doelman Van Wijk bij de 1-0, knullig balverlies van Roy de Bruin bij de 3-0 (doelpunt van SCN-er Jeffrey Marissen), misgrijpen van back Jelmer Polman bij de 4-0 (goal Marco Bruinsma) en ook alleskunner Jelle Wichers speelde deze avond achterin bij VAKO allesbehalve een foutloze partij. Een geluk bij een ongeluk was dat SCN in de tweede helft al met de kop in Turkije zat waar de ploeg twee dagen later heen vloog voor een trainingsweek en met de zes behaalde punten uit de laatste twee wedstrijden in de zak zal dat een prima week worden voor de Zuid-Drenten. Met name de forse SCN-spits Marissen miste een aantal mega kansen op een 5 en ook een 6-0 deze avond tegen VAKO.

Een collectief falen van de ploeg van Meijer en het wordt nog een forse klus om klassenbehoud veilig te stellen op deze wijze. VAKO speelde inspiratieloos, zonder ziel en noodzakelijke beleving en maakte geen minuut aanspraak op een resultaat deze avond. Alle hens aan dek en veel werk aan de winkel in Vries voor de wedstrijd tegen SV Mussel volgende week. Cruciaal en drie punten zijn dan noodzaak om de onderste drie voor te blijven.