Basketballers Zuidlaren Trojans winnen thuis van Millwings uit Winschoten 77-42

Afbeelding
Sport

ZUIDLAREN - Na de nederlaag van vorige week stond afgelopen zaterdag wedstrijd tegen Millwings uit Winschoten op het programma. Een laagvlieger in de competitie die aan de kant geschoven moest worden. Het beste medicijn na een verliespartij is een goede overwinning en hier slaagden de Zuidlaarders zeker in. De Trojans begonnen zeer sterk aan de wedstrijd met een 14-0 run en eerlijk gezegd kon dat wel gezien worden als de beslissing in de wedstrijd. De Groningers deden nog wel iets terug maar aan het einde van het eerste kwart stond het 23-9. In het tweede kwart gingen de Trojans rustig door met scoren en wisten ook de Millwings het net te vinden. Een gelijkopgaand tweede kwart resulteerde in een 33-18 ruststand.

In de rust werd het één en ander aangescherpt door coach Denkema en dat was in het derde kwart te zien. Met een scorend zeer goed kwart werd de stand op 56-29 gebracht. In het vierde kwart gingen beide teams nogmaals makkelijk scorend door de sporthal en eindigde de wedstrijd op een mooie 77-42 eindstand. In de overwegend sportieve wedstrijd werd goed team basketbal gespeeld en dat zien we ook terug in de score. Alle 10 selectiespelers wisten meer dan één keer tot scoren te komen en er werd hard voor elkaar gewerkt. De Zuidlaarders hebben het niet meer in eigen hand maar zijn vastbesloten het seizoen op een goede manier af te sluiten zodat ni euwe coach Rogier Bos volgend seizoen met een fris team kan beginnen aan een nieuwe jaargang.

Namens de Zuidlaarders scoorden: S. Tissingh 17, E. Takens 16, R. Scholtens 13, P. Apol 7, D. Palmer 6, N. Damkat 4, P. Spanjer 4, M. Tadema 4, D. Schübel 3, P. van Hoorn 3. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Jumping Five uit Peize op het programma.