Sport

Ruime overwinning voor de mannen van Peter Slijfer

NIEBERT - SVMH staat voor een belangrijke periode de komende week. De besprekingen over een fusie met buurtgenoot Boerakker is zover, dat de leden nu aan zet zijn. Deze week zal een en ander over de fusie aan de leden worden meegedeeld.

Voorafgaand aan SVMH-Actief had SVMH-trainer Jan Boonstra nog een goed gevoel. De ploeg was weer compleet en de oefenwedstrijd van afgelopen week deed hem vermoeden dat er vandaag een beter resultaat verwacht kon worden dan in de desastreuze uitwedstrijd.

Dat Actief een goede ploeg is, werd meteen duidelijk nadat scheidsrechter Jan van Leeuwen het eerste fluitsignaal had gegeven. De aanvalsgolven van Actief leidde tot twee grote kansen in de eerste vijf minuten. Het bleek uitstel van executie. De 19-jarige Ermin Imelman drukt vanaf zo’n 20 meter de bal met een vlammend schot via de handen van keeper Jeff Aalders in de kruising van doel en lat. Stelt SVMH daar niets tegenover? Het eerste wapenfeit van de thuisclub is in de vijftiende minuut. Jan Koster, naast Kees Bakker, de technische man op het middenveld, schiet vanaf de 16 meter goed in. De keeper maakt dit schot onschadelijk, ten koste van een hoekschop. De corner levert niets op, maar vanuit de verre uittrap van de keeper komt deze bij de spits, die onreglementair onderuit wordt gehaald. Van zo’n 35 meter schiet Jeffrey de Vries Actief naar een 2-0 voorsprong. Er ligt veel ruimte op het middenveld, waar de spelers van SVMH moeite hebben het tempo bij te houden. Uit een van de vele aanvallen ontstaat er een corner. Deze hoekschop wordt genomen en door een perfecte kopbal bij de eerste paal maakt Reinier Hagenauw de 3-0. De snelle en behendige buitenspelers van Actief maken het SVMH erg lastig. Keeper Aalders redt een aantal keren prima. SVMH komt na twintig minuten na lange tijd weer tot een goede aanval. Een schot van Mark Boonstra wordt evenzo goed verwerkt door de keeper van Actief. In de 37e minuut een goede aanval van de thuisclub. Deze leidt tot een goede actie van Yannick Lasut, die beheerst de bal in de benedenhoek plaatst (1-3). Dit geeft bij Actief het sein om het tempo weer op te schroeven. Het moet gezegd, binnen 4 minuten voor de pauze scoort de jonge spits nog 2 keer. Ruststand 1-5. Het dient gezegd, SVMH doet stinkend zijn best. Het ontbeert gewoon aan kwaliteit op dit moment om het tegenstander Actief moeilijk te maken.

De tweede helft gooit SVMH het over een andere boeg. Trainer Boonstra gaat met drie spitsen spelen en in de linies worden door elkaar gehusseld. Het levert al snel via een mooie aanval tot een goede kans. Het schot gaat jammerlijk voorlangs. Actief gaat het tempo weer omhoog gooien door toedoen van aanvoerder Hagenauw. Het resulteert al snel tot een aantal mogelijkheden voor het doel van SVMH. Lat, keeper en benen staan doelpunten in de weg. In een uitval van de thuisclub wordt Halbin Wiersema onderuitgehaald en de scheidsrechter geeft een penalty.  Jan Koster belast zich hiermee. De anders doeltreffende speler mist jammerlijk het doel. Het zit de thuisclub dus ook niet mee. De kopjes gaan naar beneden en Actief gelooft het ook wel. Desondanks zullen er nog twee doelpunten worden gemaakt. Jeffrey de Vries geeft een mooie voorzet op spits Imelman, die in tweede instantie de 1-6 op het bord zet. Een kwartier voor tijd wordt, na een mooie aanval, de linksbuiten door Peter Koster onderuitgehaald in het strafschopgebied. Strafschop voor Actief. De jonge spits plaatst zich achter de bal om zo zijn vijfde goal van de wedstrijd te maken. De wedstrijd is gespeeld en beide teams hebben vrede met de stand. De scheidsrechter trekt  dan ook geen tijd verder bij en fluit de wedstrijd, die zonder kaarten zal eindigen, af.

Opstellingen:

SVMH: Aalders, Eeuling (Akkerman), Dijkhuizen, Lasut (P. Koster), Boonstra (Roffel), J. Koster, Wiersema, Venema, Bralts, Bakker, Beerlings

Actief: Van den Heuvel, Rusthoven, Jansen (Koops), Hagenauw, Boerema (Slijfer), de Vries, Meijering, Imelman, Timmer, Gorter (Poelstra))