SVZ speelt in eigen huis gelijk, VAKO pakt belangrijke driepunter

Afbeelding
Sport
REGIO – In eigen huis is SVZ niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Bellingwolde. In Zeijen eindigde de wedstrijd in 2-2. Het voetbalgevecht in Zeijen leverde geen winnaar op en gelukkig ging het er sportiever aan toe dan drie jaar geleden. Op 27 september 2015 werd de wedstrijd tussen beide teams gestaakt, nadat bij een 3-0 voorsprong van SVZ een vechtpartij uitbrak. Van dat alles geen sprake afgelopen zondag. SVZ kwam goed uit de startblokken en maakte via Avner Leiderlmeyer de 1-0. Vlak voor rust maakte Bellingwolde via Alwin Prusen gelijk. Na rust kwamen de Zeijenaren wederom op voorsprong, ditmaal door Lennart Hendriks. Zeventien minuten voor tijd scoorde Martin Ras de 2-2. Voor SVZ betekent de 2-2 alweer het derde gelijkspel in 3B. Met zes punten uit vier wedstrijden, staat SVZ nu ongeslagen op een zevende plek. Komend weekend wacht de uitwedstrijd tegen nummer acht ZNC. VAKO won afgelopen weekend eveneens haar duel in 3B. Op bezoek bij Amicitia wonnen de Vriezen een bizar duel. ‘Dit heb ik in mijn lange trainerscarrière nog niet meegemaakt’, laat trainer Arnold van der Kooi na tijd weten. ‘De eerste helft was er niets aan de hand. We waren heer en meester en op slag van rust kwamen we op 0-2.’ Doelpunten komen eerste helft op naam van Patrick Steenbergen en Melvin Nuwolt. Na rust slaat de schrik om het hart bij VAKO als aanvaller Lars Willem Punt lelijk in botsing komt met de jonge VAKO-goalie Cas van der Wijst. De scheidsrechter meent dat er bloed uit zijn oor komt en laat direct een ambulance aanrukken. Een halfuur later kon het spel was worden hervat en gelukkig valt alles enigszins mee voor Van der Wijst. Hij komt er met een lichte hersenschudding en een scheurtje in zijn kin vanaf. Na de lange onderbreking is er niet veel aan de hand voor VAKO. Totdat Patrick Zwiggelaar wel heel opzichtig in de fout gaat. Het komt hem op rood te staan en Amicitia komt terug in de wedstrijd. ‘We krijgen alleen maar domme doelpunten tegen’, zegt Van der Kooi. ‘Dat was nu ook weer zo.’ Amicitia kwam tot 2-2, maar VAKO had nog wat in het vat. Via wederom Patrick Steenbergen wordt het 2-3, maar Amicitia kan even later tóch weer gelijk maken. Wat dan volgt is wellicht dé goal van het seizoen in 3B. Tim van Huffelen ziet bij de aftrap dat de doelman van Amicitia iets voor zijn goal staat. Met een strakke bal vanaf de middellijn (!) verschalkt Van Huffelen de doelman. Amicitia staat met de bek vol tanden en de VAKO-bank ontploft. VAKO wint met 3-4 en de Vriezen mogen de komende dagen deze knotsgekke wedstrijd even laten bezinken. Zondag speelt VAKO tegen HSC. Wie weet wat er staat te gebeuren… In dezelfde competitie als SVZ en VAKO, kwam Annen niet in actie. Aankomende week spelen zij tegen Amicita. Met wat geluk kan Annen dan de koppositie overnemen van Veendam 1894. Actief blijft winnen. Afgelopen zondag kwamen de rood-witten op bezoek bij Bakkeveen, wat een gemakkelijke overwinning opleverde voor de ploeg van Peter Slijfer. Door vijf goals van Ermin Imelman en eentje van Ennio Jansen, had Actief geen kind aan de Friezen. SV Tynaarlo is in 5C een titelkandidaat. Op bezoek bij Zevenhuizen werd het 4-4. Een spannende wedstrijd, waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Daarnaast is het gelijke spel geen gek resultaat. Zevenhuizen is tot nog toe namelijk – net als Tynaarlo – ongeslagen. Yde de Punt heeft haar eerste wedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Fochteloo FC werd het 1-2. Hiermee klimt de ploeg naar een negende plaats. Is de weg naar boven ingezet voor de mannen van Willem Dontje? Op zaterdag deed Zuidlaren FC goede zaken. Zij tekenden alweer voor de derde overwinning in de vierde klasse D, waarmee zij op een tweede plaats staan. De ploeg van trainer Edwin Prins is goed uit de startblokken gekomen en kan nu genieten van een vrij weekend. Op 27 oktober komt Zuidlaren weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen Westerlee op het programma.