EELDE-PATERSWOLDE -Jonge voetballertjes, een heerlijk zonnetje en een fonkelnieuw kunstgrasveld. Alle ingrediënten waren vrijdag 15 februari voor de feestelijke opening van het nieuwe pupillen kunstgrasveld bij voetbalvereniging Actief in Eelde – Paterswolde. Dat werd in stijl gedaan met een minitoernooi voor de kinderen. Scheidsrechter van dienst was wethouder Hans de Graaf.

“We zijn ontzettend blij met het nieuwe veld”, spreekt Wiecher Hulsebos de aanwezigen toe. Hulsebos is voorzitter van de Stichting beheer en exploitatie sportcomplex VV Actief. “In aanloop naar dit moment hebben we plezierig samengewerkt met de gemeente. Alles ging in goed overleg en toen er eenmaal groen licht was, lag het nieuwe veld er in zes weken. En het is mooi geworden. We krijgen veel lovende kritieken van onze voetballers.”

Na de officiële woorden wordt wethouder De Graaf in de VV Actief kleuren gekleed en krijgt hij de scheidsrechterfluit uitgereikt. Op het nieuwe kunstgrasveld staan tientallen kinderen te trappelen om te gaan voetballen. Dit onder deskundige leiding van scheidsrechter De Graaf. “Hier word ik nou blij van”, zegt De Graaf na zijn optreden. “Zoveel kinderen die plezier beleven aan het sporten. Het is fijn dat we dit samen met VV Actief hebben kunnen realiseren. Het oude veld was nodig aan vervanging toe. Hier gaan ze nog jaren plezier aan be