Yde wint twee doelpuntrijke wedstrijden, Annen overtuigt

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

Donderdag 18 april

REGIO – ‘Je wint niet zomaar van de onderste’, zegt trainer Willem Dontje na de 6-2 overwinning van Yde de Punt op hekkensluiter Sport Vereent. In de beginfase krijgen 2 grote kansen, die niet benut worden. Aan de andere kant is het wel direct raak voor Sport Vereent, na een grote fout in de defensie. ‘We zijn daarna de eerste helft oppermachtig en lopen terecht uit naar een 3-1 voorsprong met rust. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en de einduitslag 6-2 is dan ook zeer terecht.’ Absolute uitblinker van de avond is Mark Koops, die met 4 doelpunten man of the match is geworden. Andere doelpunten zijn van de voet van Dexter Seising en Niels Hingstman gekomen. Aanstaande zondag de belangrijke wedstrijd tegen Makkinga uit. De strijd om de tweede periode is dan de inzet.

Zaterdag  20 april

SVZ speelt een slechte wedstrijd, maar wint wel tegen Muntendam. Roland Beuvink ziet dat Muntendam  met 10 man het betere voetbal laat zien tegen de thuisclub.’ Je speelt van die wedstrijden waarin het niet wil. We hebben drie punten en daar praat later niemand over hoe dit tot stand is gekomen. Maandag maar weer. Uit naar Amicitia VMC. De winst met 2-1 door doelpunten van Max de Vries en Johnno Hingstman is geflatteerd te noemen’, aldus de trainer.

Zondag 21 april

Yde de Punt speelt zondag zijn beste wedstrijd van het seizoen, vindt trainer Willem Dontje. ‘Mijn team is zeer gehavend aan de wedstrijd begonnen. Door afwezigheid van een aantal spelers hebben we noodgedwongen met veel invallers dienen te spelen. Een groot compliment aan de spelers, die een grote strijdlust en energie in de wedstrijd hebben gebracht.’ De doelpuntenproductie is door Mark Koops (2x), Niels Hingstman, Gert Hoekstra en eigen doelpunt tot stand gebracht. Eindstand zeer verdiend 1-5 voor Yde de Punt.

Maandag 22 april

Annen laat de eerste helft zien hoe goed het kan voetballen. Nieuw Roden komt er niet aan te pas in de eerste helft. Door doelpunten van Egbert Mulder en Jaap Jan Mulder is de ruststand 2-0. In de tweede helft hetzelfde beeld. Nieuw Roden doet wel iets terug maar na de 3-1 door Yannick van der Wal  is het verzet gebroken van de tegenstander. Dante Ploeg en Jaap Jan Mulder scoren dan elk een doelpunt en brengen de eindstand op 5-1.

‘VAKO speelt een bar slechte wedstrijd’, zegt trainer Allard Bouw. ‘Het eerste half uur lopen we achter de feiten aan. Het is maar 1-0.’ Tim van Huffelen maakt nog de gelijkmaker  in een fase dat VAKO de bovenliggende partij is. VAKO begint erg slecht aan de tweede helft. Direct na de aftrap komt de ploeg al weer op achterstand. Het verzet is direct gebroken en Muntendam loopt uit naar een 4-1 eindstand.

SVZ speelt tegen Amicitia VMC haar tweede wedstrijd in het weekend. Hendriks (2x), Joost de Rooij en Brian Weersing zorgen voor de 0-4 winst. ‘We zijn veilig’, concludeert Roland Beuvink, trainer van SVZ. Weinig verheffend voetbal vandaag.

Tynaarlo speelt wederom een goede wedstrijd, vindt trainer Rutgers. ‘In deze wedstrijd weer de bovenliggende partij en veel kansen laten liggen op een hoge score. Het abominabele harde veld is geen goed combinatievoetbal mogelijk.  Marcel Drent, Vincent Koning en Jorn Boer zorgen voor een verdiende 0-3 overwinning bij GKC.’