Voetbaloverzicht

REGIO – Zuidlaren en Annen hebben afgelopen weekend niet kunnen winnen. Daarmee morsen zij punten in de strijd om het kampioenschap. Jammer dus. Actief kwam niet in actie, daar het veld van SVMH te Niebert niet goed genoeg werd bevonden. Ook de wedstrijd van SV Tynaarlo werd afgelast. Het verslag van SVZ-VAKO vindt u elders in deze krant. Yde de Punt kwam wél in actie en dat leverde een doelpuntrijk duel op.
We beginnen op de zaterdag met Zuidlaren. De ploeg van Edwin Prins bezocht afgelopen zaterdag het Groningse VV Poolster. Het betrof een mooi affiche in 4D, aangezien Poolster op voorhand vierde stond in de competitie. De blauwhemden uit Zuidlaren kwamen weliswaar als favoriet het veld op, maar liepen al gauw tegen een 1-0 achterstand aan. Het was Tom Dijkman die de bal in het Zuidlaarder net schoof. De ploeg van Prins liep de rest van de wedstrijd achter de feiten aan en kwam niet meer langszij. Desondanks staan de Zuidlaarders nog steeds op een eerste plek, met vier punten voorsprong op nummer twee Rood Zwart Baflo. Nog lang geen man overboord dus.
Ook VV Annen heeft afgelopen weekend niet weten te winnen. Op zondag kwam Annen niet verder dan een remise bij HSC uit Sappemeer. Op voorhand mocht Annen al een lastige wedstrijd verwachten, daar HSC keurig in de subtop stond. Annen kwam via Dante Ploeg wel op voorsprong, maar de ploeg van trainer Hemmo de Wal wist de 0-1 voorsprong niet te behouden. De roodhemden dienden genoegen te nemen met een 1-1 gelijkspel. Doordat concurrent Veendam 1894 wél wist te winnen, is Annen nu de eerste plek kwijt. Qua punten staan ze gelijk, maar het doelsaldo is in het voordeel van de ploeg van de Langeleegte.
Yde de Punt had niet alleen te kampen met buien, maar ook met een doelpuntenregen. Op bezoek bij GKC uit Gasselte werd het 6-3 (!). Een vrij bizarre uitslag dus, waarmee Yde zeker niet blij zal zijn. Met 9 punten uit twaalf wedstrijden, staat de ploeg nu elfde in 5C. Interessant: aanstaande zondag wacht de het treffen met Zevenhuizen. Een pittige wedstrijd voor Willem Dontje en zijn mannen.