Voetbaloverzicht

REGIO – Zuidlaren heeft afgelopen zaterdag wederom gewonnen en ligt op titelkoers. VAKO verloor onder de waarnemend trainer en ook Annen wist niet te winnen. SVZ speelde bloedeloos gelijk en ook Actief kwam niet verder dan een remise. Tynaarlo verloor op haar beurt van Stânfries en Yde de Punt blies Zevenhuizen van het veld.
We beginnen op de zaterdag. Zuidlaren won met 1-0 van HS’88. ‘We liggen op koers, maar er is nog een lange weg te gaan. We hebben veel moeite met scoren. Daardoor blijft HS in de wedstrijd. Het was geen leuk voetbal. Veel irritatie onderling. Nu zijn we drie weken vrij van competitie verplichtingen’, aldus Edwin Prins.
Annen verloor pijnlijk op eigen veld van LEO FC en ziet Veendam 1894 nu uitlopen. LEO was met 0-3 te sterk. Het verschil bedraagt drie punten en Annen lijkt het eventjes kwijt te zijn. Er is uiteraard nog niets verloren voor Hemmo de Wal en zijn mannen, maar de uitwedstrijd van aanstaande zondag tegen Siddeburen is wel een hele belangrijke.
VAKO verloor van Veendam 1894, de directe concurrent van Annen. Het werd 0-1 voor de bezoekers en uiteraard was Marnix Kolder de doelpuntenmaker. Voor waarnemend trainer Allart Bouw is dat een tegenvallende start, al is een nederlaag tegen de koploper niet onoverkomelijk. VAKO moet dit seizoen nog flink aan de bak om handhaving veilig te stellen. De wedstrijd tegen directe concurrent Kwiek van aankomende week is daarom direct een belangrijke.
SVZ mag blij zijn met een punt op bezoek bij Nieuw-Roden. In een weinig verhelderende wedstrijd werd het 0-0, maar zagen de geelhemden tot hun opluchting dat een penalty van Wilco Drent werd gemist. Een remise bleek het hoogst haalbare voor de Zeijenaren, die Nieuw-Roden hiermee nog steeds achter zich houden. Met een vijfde plaats in 3B doet SVZ leuk mee.
Actief kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FVV. Daarmee verspeelt de ploeg van trainer Peter Slijfer dure punten in de strijd om het kampioenschap. Actief kwam eerst achter dankzij een goal van Mio Maros, maar vlak na rust kwam de thuisploeg via Laurens Timmer en Ennio Jansen op een 2-1 voorsprong. Mede door een rode kaart aan Eelder zijde, werd het uiteindelijk 2-2. Gerry Snip scoorde de gelijkmaker. Komende week wacht het treffen met SVMH, welke eerder nog werd afgelast.
Tynaarlo moest afgelopen zondag de punten aan Stânfries laten: 0-1. De ploeg uit Appelscha trok na negentig minuten aan het langste eind en dat was zonde. Bij een overwinning had Tynaarlo zich namelijk aangesloten bij de subtop. Aanstaand weekend wacht een interessant treffen met nummer drie Zandhuizen. Wellicht dat het dan lukt om aan te sluiten.
Tot slot: Yde de Punt. Zij bliezen in eigen huis Zevenhuizen zeer verrassend van het veld. Het werd liefst 4-0! Benno Harsevoort opende het bal, waarna Mark Koops, Rick Smit en Rob Dekker een duit in het spreekwoordelijke zakje deden. Zevenhuizen had bij winst naar de tweede plek kunnen klimmen, maar dankzij Yde staat het nu nog vierde. Yde zelf kan naar boven kijken. Momenteel staan ze tiende, maar er is zicht op de achtste plaats. Zondag komt Donkerbroek op bezoek.