REGIO – “De commissie adviseert het Fonds voor Cultuurparticipatie de aanvraag van Compenta voor het programma Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 te honoreren.” Deze korte zin werd met grote vreugde ontvangen door Stichting Compenta omdat daarmee bevestigd werd dat er voor de komende vier jaar 1,5 miljoen euro beschikbaar komt voor cultuureducatie op basisscholen in de provincie Drenthe.

Voorzitter Rineke Marwitz van Compenta is blij: “De afgelopen jaren hebben we 236 Drentse bassischolen kunnen ondersteunen bij hun cultuuronderwijs, dat is 94% van alle scholen! En al deze scholen kunnen dankzij de toezeggingen van het Fonds en van de Provincie Drenthe de komende vier jaar doorgaan met de ontwikkeling van hun cultuuronderwijs, waarbij de scholen zelf bepalen wat hun doelen zijn.

Op de  foto een les cultuureducatie in de gemeente Tynaarlo, tijdens het cultuur menuproject ‘Dromen Stapelen Vliegen’ van het ICO. Onder leiding van dichter Kasper Peters schrijven leerlingen van IKC De Westerburcht in Eelde gedichten in de prachtige tuin van Museum de Buitenplaats.