Wil je verantwoord afvallen en ben je benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Vervang je huidige drankjes, kies voor lichte maaltijden en vervang de tussendoortjes die je normaal gesproken neemt. Bouw je daarnaast nog wat beweging in je ritme in? Je kunt dan afvallen, en toewerken naar je ideale gewicht.

Vervang je huidige drankjes

Je kunt verantwoord afvallen door er allereerst voor te zorgen dat je de drankjes die je drinkt vervangt. Drink je veel frisdranken? Ze zitten vol met suiker, waardoor je veel te veel calorieën binnenkrijgt en je lichaam al die overtollige energie op zal slaan als vetten. Drink je een glas sinaasappelsap om te werken aan je gezondheid? Daar zit nog meer suiker in dan in cola, waardoor je ook dat drankje beter kunt vervangen. In plaats daarvan kun je verantwoord afvallen met bijvoorbeeld groene thee of bruiswater met een smaakje die er beschikbaar zijn.

Kies voor verse en lichte maaltijden

De maaltijden die je neemt dienen zo vers en licht mogelijk te zijn. De stevige winterkost voelt dan misschien goed wanneer het buiten koud is, je kunt in plaats daarvan beter kiezen voor een lekkere salade, een bakje kwark of een volkoren boterham met gezond broodbeleg. Je kunt een vruchten smoothie maken als ontbijt en er tijdens de dag voor te zorgen dat je zo’n 5x wat kleins eet. Dat is beter dan 3 grote maaltijden, je stimuleert je lichaam als het ware om doorlopend te blijven verbranden.

Vervang je tussendoortjes

Neem je regelmatig een tussendoortje, bijvoorbeeld een lekkere reep of een stuk chocolade? Dat is natuurlijk hartstikke lekker en zorgt bovendien voor een voldaan gevoel, maar het draagt niet bij aan je doel om af te gaan vallen. Wil je verantwoord afvallen door onder andere de tussendoortjes aan te pakken? Zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je regelmatig een stuk fruit neemt als tussendoortje of maak eens wat rauwe groenten klaar. Daarnaast kun je zorgen voor een eitje of wat kwark maken. Er zijn wat dat betreft voldoende alternatieven beschikbaar om verantwoord af te vallen met gezonde tussendoortjes of snacks, je zorgt er daarmee voor dat je een stuk gezonder door het leven kunt gaan.

Bouw beweging in je ritme in

Wil je verantwoord afvallen en er in combinatie met de gezonde voeding voor zorgen dat je op de lange termijn op gewicht blijft? Zorg er dan voor dat je beweging inbouwt in je ritme. Doe de boodschappen voortaan op de fiets, ga elke dag gewoon even een stukje lopen en zorg ervoor dat je de trap neemt in plaats van de lift. Het lijken misschien kleine dingen, maar je zorgt er daarmee voor dat je het verantwoord afvallen op een belangrijke wijze kracht bij kunt zetten en je gezonder door het leven kunt gaan.