DONDEREN – Het is ongelooflijk want zo’n klein dorp als Donderen tot stand weet te brengen.

De “Projectgroep 600 jaar Donderen” heeft anderhalf jaar keihard gewerkt om een geweldig feestprogramma in elkaar te zetten.

‘We zijn er nog niet helemaal”, zegt een trotse voorzitter Herman Geerts. “Er zal in de laatste weken nog hard gewerkt moeten worden. We krijgen gelukkig veel hulp vanuit het dorp en daarbuiten, het programma staat als een huis, dus het komt allemaal goed. Het wordt vast een fantastische en prachtige happening voor jong en oud.”

Het dorp gonst van de bedrijvigheid: overal wordt gelast, getimmerd en geverfd om de 16 praalwagens die meedoen aan de historische optocht op 9 mei, op tijd klaar te maken. Daarnaast versieren veel straten hun buurt op allerlei leuke en creatieve wijze.

Het feestweekend start al op donderdag 9 mei met de onthulling door de burgervader van een informatiepaneel. Om 14.00 uur begint de historische optocht, feestelijk omlijst door onder andere de Harmonie uit Vries. De dag wordt besloten met cabaret door ‘Boerenblond’. Een dag later is het feestprogramma gereserveerd voor het dorp. Vanuit de Peergroup zal er een steenoven geplaatst worden. De kinderen uit Donderen tussen 4 en 12 jaar zullen vanaf 10.00 uur hun eigen brood en/of pizzabodem gaan maken. De oudere jeugd wordt ook niet ongemoeid gelaten met een workshop voor jongeren uit Noord-Nederland, waarin men een playbackfilmpje kan maken over het thema 600 jaar Donderen. Verder is er een reünie gepland voor de (oud) inwoners van Donderen, terwijl er ’s avonds een nostalgisch playbackfeest is. Zaterdag 11 mei is er ruimte voor middeleeuwse presentaties en workshops en alles wat met historie te maken heeft. Deze dag wordt afgesloten met een daverende feestavond onder leiding van The Great Pianos. Het feest wordt op de zondag 12 mei besloten met een historische fiets/wandeltocht en een middeleeuwse brunch. “Het dus niet zomaar een dorpsfeestje, het is groot festijn”, vervolgt Herman Geerts. “Naast de inzet van heel vele mensen, kunnen we dit realiseren dankzij de donaties vanuit het dorp en de bijdragen van vele sponsoren uit het bedrijfsleven. 600 jaar Donderen wordt dus een feest van je niet mag missen!”

Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de website: http://600jaar.donderen.nl/

 

600 jaar Donderen