Actief eenvoudig naar winst bij Nieuw Roden

Afbeelding
eelde

NIEUW RODEN - Actief-trainer Peter Slijfer keerde van een coronabesmetting terug. Een drietal spelers ontbrak in zijn formatie waarvan Steven de Blok best een aderlating was. Verder waren er nog twee coronagevallen.

Nieuw Roden begon goed aan de wedstrijd. Met lange ballen werden de spitsen in stelling gebracht. Actief stelde er in de beginfase niet veel tegenover. Een lange bal van keeper Yaron IJtsma kwam tot verrassing van de Actief verdedigers bij Sander Drent. Deze bedacht zich niet en nam de bal met een volley op zijn schoen. De bal verdween over de keeper van Actief tegen de lat. In de rebound kon Wilco Drent de bal net niet koppen om te scoren. Keeper Stralendorff moest reddend optreden bij  een afstandsschot. In de 13e minuut werd een vrije trap door Van Waij in de 16 meter gebracht. Nog voordat spits Drent kon koppen was het de centrale verdediger Ennio Jansen van Actief die koppend redding bracht. Vanaf de 15e minuut was het echter Actief dat de touwtjes in handen nam en de wedstrijd naar zich toe trok. Het gemakkelijk combinerend Actief stapelde de mogelijkheden opeen.

Mogelijkheden kwamen er voor Imelman, Van der Hilst, Ottens en Buiter. Het was dan ook een kwestie van tijd dat het doelpunt voor Actief zou vallen. Nieuw Roden kon in de eerste helft niet veel meer doen dan lange ballen op de spitsen Van der Veen en Drent. Zij lagen aan de ketting van de Actief verdedigers. In deze fase was keeper IJtsma van Nieuw Roden goed op haar post en hield daarmee zijn ploeg in de race. Rond de 30e minuut was het de tot dan opvallendste speler van Nieuw Roden Stefan Waij die geblesseerd het veld moest ruimen. Dat was een aderlating voor Nieuw Roden. Nieuw Roden was nu eigenlijk nog meer op de lange bal aangewezen. Het kwam in de eerste helft niet meer tot kansen voor het doel van Actief. Stralendorff kwam niet een enkele keer in de problemen. Kort voor de pauze was het Julius van der Hilst die venijnig uithaalde en de bal in de verre hoek achter IJtsma schoot. Ruststand 0-1. Dat was verdiend te noemen op basis van het beter voetballende Actief.

De tweede helft begon voor Nieuw Roden goed want een aanval werd door Wilco Drent goed ingeschoten maar de keeper Stralendorff was op zijn hoede. Actief was nu nog meer de bovenliggende partij en kon naar hartenlust via de linker- en rechterflank aanvallen. Nieuw Roden kon het tempo niet bijhouden en moest achteruit. De krachten vloeiden weg en Nieuw Roden kon alleen maar tegenhouden. De ballen kwamen niet meer bij de voorwaartsen en als de bal bij de voorwaartsen was werd de bal snel weer verloren. Trainer Smit ging aanvallend wisselen omdat de stand nog steeds maar 0-1 was. Het betekende dat er ruimte voor Actief kwam. Het was Actief dat met een beetje geluk aan de 0-2 kwam. In de kluts kreeg Van der Hilst de bal mee en alleen voor keeper IJtsma faalde hij niet. Het was wel mooi dat Van der Hilst tweemaal scoorde, want het was de beste man op het veld.  In het vervolg van de wedstrijd ontstonden er meer kansen voor de Eeldenaren. De achterhoede van Nieuw Roden werd een aantal keren op snelheid geklopt en dat resulteerde in nog twee doelpunten door spits Ermin Imelman. De score had nog hoger kunnen uitvallen maar na de 0-4 ging Actief slordig met de geboden kansen om.

Trainer Smit was van mening dat de uitslag geflatteerd was. Hij doelde op een aantal lullige situaties waaruit Actief scoorde. Trainer Slijfer zag zijn ploeg verdiend winnen. ‘Voetballend waren we beter en effectief met de kansen omgegaan. Hier kunnen we verder mee zonder de aanwezigheid van bijvoorbeeld De Blok.’