EELDE – Onder toeziend oog van oud-coryfeeën van Actief Jan Blaauw, Bennie Matthijs en Jack Wijker kon Actief niet echt aanspraak maken op het kampioenschap. Forward werd door een 0-1 overwinning kampioen. Voor Bennie Matthijs was de wedstrijd speciaal. Kleinzoon Leon Buiter kon in de voetsporen van zijn opa treden. 49 jaar geleden werd opa Matthijs namelijk wel kampioen. Helaas voor Buiter zat het er nu niet in.

De 750 toeschouwers zagen in de eerste helft een afwachtend Actief. Forward mocht de bal en creëerde een aantal mogelijkheden. De achterhoede van Actief was onzeker en onrustig. De ongelukkige Ermin Imelman moest zich na een kwartier geblesseerd laten vervangen. De hamstringblessure speelde behoorlijk op. Het kwam het aanvalsspel van Actief niet ten goede. In de 12e minuut schoot de aanvoerder van Forward de vrije trap rond de 16 meter op de lat. Actief, onder aanvoering van de bedrijvige Leon Buiter, kwam op links goed door. Jannes Boer ontving de bal en met een actie binnendoor schoot hij de bal net naast het doel van Forward. In de 16e minuut werd er niet adequaat ingegrepen door de verdediging van Actief. De bal kwam voor het doel van keeper Stralendorff langs en bij de tweede paal stond de spits geheel vrij om de bal binnen te schieten. Stralendorff moest kort daarna reddend optreden om de score niet hoger te laten worden. Actief kwam er maar sporadisch uit. Op rechts werd Jordy Slijfer weggestuurd. Zijn voorzet kon door Stijn Jorna niet worden beroerd. In de 25e minuut pakte Olaf Tol de bal op in het middenveld. Zijn schot vloog net naast het doel van Forward. Er ontstond een gezapige wedstrijd. Actief bleef afwachten en Forward probeerde het spel te maken zonder tot echte kansen te komen. Actief liet aanvallend zien weinig stootkracht te hebben. Het gemis van de op vakantie zijnde Laurens Timmer deed zich gelden. Kort voor de pauze nam Julius van der Hilst een prima vrije trap. Hij legde de bal bij de eerste paal op Ennio Jansen. De grote verdediger was meegegaan maar kon de bal net niet raken om een doelpunt te maken.

Trainer Slijfer zag dat er meer dreiging in de voorhoede diende te komen. De jeugdige Mark Brouwer kwam in het veld voor verdediger Scott Haijkens. Het middenveld was anders ingevuld en Van der Hilst stond nu als spits in de punt van de aanval. Met meer felheid en strijd ging Actief op zoek naar de gelijkmaker. Van der Hilst kreeg op aangeven van Brouwer de kans op de gelijkmaker maar hij verzuimde te scoren. Met veel lange ballen bestookte Actief de achterhoede van GSAVV Forward. Er ontstond een scrimmage voor het doel. Brouwer kreeg plots de bal voor zijn voeten maar kon niet genoeg kracht in de bal leggen om te scoren. Leon Buiter kon met een kopbal de keeper van GSAVV Forward niet echt verontrusten. Voetballend kon de ploeg van Slijfer Forward niet echt in moeilijkheden brengen. Een standaardsituatie kon de ploeg nog helpen om voor gevaar te zorgen. In de 80e minuut kreeg Actief pas haar eerste corner. Vanuit die corner kopte Van der Hilst op doel maar de keeper tikte de bal over het doel. De laatste minuten wilde Actief met lange ballen op Jansen de gelijkmaker forceren. Dat leverde geen enkele kans op. Jansen werd in de lucht door de verdedigers van Forward geklopt. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Boorsma konden de vele meegereisde Forward supporters hun helden bejubelen.

Het was voor de neutrale toeschouwer een teleurstellende wedstrijd om te zien. Veel foutieve passes en de harde wind waren debet aan het minder goede spel. Voor trainer Slijfer was de teleurstelling zeker aanwezig. De naar Gruno vertrekkende trainer was natuurlijk graag met een kampioenschap vertrokken. Het zat er niet in. Slijfer gaf aan dat de koppen snel weer fris moeten worden want de nacompetitie wachtte al binnenkort met een uitwedstrijd naar het Friese Dronrijp.