Actief tegen TLC krijgt abrupt einde bij 2-0 stand

Afbeelding
Sport

EELDE - De zojuist ingevallen Justin Krijthe viel in een duel met TLC-spits Stefan van Leeuwen ongelukkig op het kunstgras. Alom paniek want de speler had zijn tong ingeslikt en dreigde te stikken. Gelukkig is de tong op tijd uit de luchtpijp verwijderd. De speler is bij kennis per ambulance afgevoerd. De scheidsrechter heeft terecht de wedstrijd gestopt.

De wedstrijd werd vorig seizoen bestempeld als de kampioenswedstrijd van de twee kemphanen Actief en TLC. De wedstrijd werd toen duidelijk op punten door Actief gewonnen. Vandaag kon TLC laten zien of het lering had getrokken uit die wedstrijd.

Vanaf het begin liet Actief zien dat het de baas in eigen huis wilde zijn. Met fris aanvalsspel kon Actief zich naar hartenlust uitleven. Zowel via de linker- als rechterkant was de thuisclub gevaarlijk. De snelle linkerspits Stijn Jorna glipte meermaals langs tegenstander Sven Postma van TLC. Tom Smid en Gerwin Koops combineerden door het statische middenveld van TLC, waarna Koops met een goede pass op Julius van der Hilst een aandeel had in de openingstreffer. De spits van Actief was oog in oog met keeper Degen koel en scoorde beheerst de 1-0. De thuisclub bleef maar druk zetten op de zeer onzekere achterhoede van TLC. Het leverde twee schoten op van Van der Hilst, die echter naast en op de paal mikte. Zijn kompaan voorin bij Actief, de beweeglijke Ermin Imelman, werd vervolgens in het strafschopgebied aangespeeld. Vanuit de draai nam hij het doel van TLC onder vuur, maar keeper Tom Degen verwerkte de doelpoging van Imelman tot corner. De hoekschop leek een prooi voor aanvoerder Ennio Jansen te worden, maar geheel vrijstaand raakte hij de bal maar half, waardoor het leder ver naast het doel belandde. Imelman kon op rechts vervolgens vrij opstomen tot dichtbij het doel van TLC. Zijn voorzet werd door de ongelukkige Wander Hielkema van TLC in eigen doel gewerkt, 2-0. Het gevaar van TLC kwam alleen van de snelle Mahamed Farhaan. Zijn acties en dribbels leverden nog enig gevaar op voor het doel van Actief. Tot echte uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers niet. Daarvoor was het spel te pover. Op alle fronten werd TLC afgetroefd door een veel feller Actief. De voorsprong bij rust was dan ook verdiend te noemen. De tweede helft was tot aan de zestigste minuut een kopie van de eerste helft. TLC poogde meer tot aanvallen te komen, maar was niet bij machte om werkelijk kansen creëren. In de omschakeling kon Actief de stand verder uitbreiden, maar dat liet het team van de fanatiek coachende Slijfer na. In de zestigste minuut werd de trefzekere Van der Hilst vanwege natrappen op een onnodige rode kaart getrakteerd. Spannend kon TLC het zelfs tegen tien man niet maken.

In de 88ste minuut kwam dan het uiterst vervelende moment voor alle aanwezigen op het sportpark in Eelde. Een hoge bal wordt met het hoofd benaderd door Krijthe en met de voet door Van Leeuwen met als gevolg een keiharde botsing. Daarop knalt Krijthe met zijn hoofd op het kunstgrasveld en hoorden omstanders stikgeluiden, wat leidde tot een hoop paniek. Krijthe werd door omstanders bijgestaan en vervolgens door de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd de diagnose van een gebroken kaak en een hersenschudding gesteld. De scheidsrechter legde de wedstrijd meteen stil en liet het vanzelfsprekend ook niet meer uitspelen. Wat er verder met de uitslag zal gaan gebeuren, zal de KNVB zich over moeten buigen.