Actief wint van Nieuw Roden; Tynaarlo verliest van Yde de Punt

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

Zuidlaren laat punten liggen tegen laagvlieger Aduard, Annen behaalt een prima resultaat tegen koploper Helpman, Actief is een helft zeer effectief tegen Nieuw Roden, Johnno Hingstman brengt met 3 treffers de winst voor SVZ, VAKO komt net tekort tegen de studenten van Forward en Tynaarlo laat de winst aan Yde de Punt.

Zuidlaren speelde tot de 1-0 voorsprong prima. Er trad een duidelijke verslapping op na deze voorsprong, vond trainer Prins. “Onze linies speelden te ver uit elkaar en dat gaf Aduard de kans om erdoorheen te voetballen”, legde de oefenmeester uit. Het resulteerde in een 1-2 achterstand bij rust. De tweede helft speelde Zuidlaren meer vanuit de organisatie en kon het Aduard goed onder druk zetten. Zuidlaren gaf dan ook geen kans meer weg in het tweede bedrijf. Terecht werd de gelijkmaker gescoord. De doelpunten van Zuidlaren kwamen op naam van Koen Brandts en Robin Wolters.

Annen beet goed van zich af tegen koploper Helpman. De eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd. Een moment van onachtzaamheid in de verdediging bezorgde Annen een achterstand bij de rust. Na de hervatting was er veel druk van Annen. Dit leverde al snel de gelijkmaker op door een doelpunt van Dante Ploeg. Keeper de Wals reageerde sterk op een inzet van Helpman. Trainer Hemmo de Wal zag in de slotfase zijn ploeg nog twee grote kansen krijgen, maar deze werden niet in een doelpunt omgezet. Al met al een terechte uitslag.

Actief-trainer Slijfer had er van te voren een hard hoofd in. Zijn team nam het op tegen een fysiek spelend Nieuw Roden. Actief mistte 5 basisspelers en dat komt het spel vaak niet ten goede. Paniek was niet aan de orde bij de trainer, maar het betekende wel dat hij met Onder-19 spelers de wedstrijd begon. De jeugd pakte het wonderwel geweldig op. Bij rust stond er al een 4-1 voorsprong op het scorebord. Ermin Imelman was weer eens spekkoper met drie doelpunten en Laurens Timmer had zijn ploeg al op een vroege voorsprong gezet. Julius van der Hilst maakte er halverwege de tweede helft 5-1 van. In de slotfase scoorde Nieuw Roden nog een treffer waardoor de eindstand op 5-2 werd bepaald.

SVZ-trainer Max Hulsinga was deze dag afwezig vanwege het feit dat hij de trotse vader was geworden van een dochter. Desalniettemin was hij op de hoogte van de wedstrijd, zoals een goede trainer betaamd. Het lek was boven gaf de trainer lachend aan. “We hadden het begin van het seizoen een proces van een andere speelwijze ingezet. Dat deed zich deze wedstrijd eindelijk tot uiting komen. SVZ speelde een goede wedstrijd”, had de trainer begrepen van zijn aanvoerder. Grote man aan SVZ-zijde was Johnno Hingstman met drie doelpunten. Mark Ybema en Avner Leidelmeijer zorgden voor de terechte 5-0 overwinning.

VAKO kwam de eerste helft goed weg tegen Forward. De 1-1 met rust was tegen de verhouding. Trainer Poortman van VAKO had de tweede helft op meer strijd gehamerd en dat deed zijn ploeg dan ook. De omzetting in de pauze deed zijn uitwerking. Na de ietwat gelukkige voorsprong van Forward kregen de studenten geen enkele kans meer. Daarentegen dwong VAKO ook niet echt iets af. De 2-1 nederlaag was dan ook wel een goede weerspiegeling van de krachtsverhouding. Het doelpunt van VAKO kwam op naam van Andre Manzeza.

Tynaarlo speelde thuis de eerste helft tegen Yde de Punt niet zoals trainer Rutgers het gewend was. “We verloren alle duels en dat resulteerde in een 0-2 achterstand bij rust. Dat was dan ook verdiend te noemen”, aldus de trainer. De tweede helft stond er een feller en scherper Tynaarlo op het gras. Veel druk op de tegenstander bracht toch enige problemen bij Yde de Punt teweeg. Helaas voor Tynaarlo werden twee goede kansen om zeep geholpen, waardoor Yde de Punt uiteindelijk een ietwat geflatteerde 0-4 overwinning over de streep trok.

Yde de Punt-trainer Willem Dontje had deze week aangegeven aan het einde van het seizoen de club te gaan verlaten. Dat de spelers hier inspiratie uithaalden kon de trainer niet aangeven. Wel was de winst dik verdiend. De 2-0 voorsprong bij rust had eigenlijk veel hoger moeten zijn gezien het aantal kansen. Pascal Kuipers opende de score en Roy Eijt maakte met twee treffers de tweede en derde voor Yde de Punt. Benno Harsevoort zorgde voor het slotakkoord, 0-4.