ZUIDLAREN – Premier Rutte maakte bekend dat winkels die tot nu toe gesloten moesten blijven een afhaalpunt mogen openen waar hun klanten producten kunnen afhalen. “De hele ochtend staat de telefoon al roodgloeiend, snowboots, skibroek of mensen willen dat we hun schaatsen slijpen,” vertelt Rob Ruchti van Ruchti schoenen en sport. Vanaf deze woensdag 10 februari kunnen mensen hun bestelling ook komen afhalen in winkels, naast dat er bezorgd kan blijven worden.

Op de foto is te zien hoe Rob Ruchti de afhaalplek heeft ingericht in zijn winkel, “We zetten een tafel klaar bij de deur en we zetten de bestellingen klaar. Echt veel meer kunnen we er niet van maken. Ook blijven we bestellingen bezorgen, daar stoppen we natuurlijk niet mee.” Het was gelukkig niet alleen maar ellende de afgelopen negen weken voor Ruchti, ondanks dat de verkoop hard achteruit ging door de lockdown: “We komen nu bij klanten thuis, dat is grappig om te zien waar mensen wonen. Daar staan we anders niet bij stil. En wat ons zeker goed heeft gedaan de afgelopen tijd zijn de enthousiaste reacties van onze klanten.”

Gemeente Tynaarlo geeft aan te willen helpen en wil meedenken waar dat nodig is: “Bijvoorbeeld als u vragen heeft over wat wel en niet mag, om even mee te denken over de inrichting van het afhaalpunt of als u hierbij gebruik wilt maken van de openbare ruimte. Wij staan voor u klaar! U kunt ons bereiken via g.van.bruggen@tynaarlo.nl.“