EELDE – Afgelopen zondag werd de nieuwe expositie in galerie Lemferdinge geopend met bronzen van Nelleke Allersma en schilderijen en grafiek van Bé Kracht. Beide kunstenaars zijn afkomstig uit Groningen en hebben in de stad hun opleiding aan Academie Minerva gedaan. De expositie geeft een boeiende en afwisselende impressie van hun mooie werk.

Allersma richt zich op het vervaardigen van beelden van de mens in actie en dierfiguren in een figuratief-abstracte stijl. Tijdens de opening vertelde zij hoe een bronzen beeld tot stand komt en hoe situaties uit haar leven geleid hebben tot bepaalde beelden; zoals dat van de schaatsers dat tot stand kwam na de dood van haar vader die vier elfstedentochten gereden had. Alles wordt eindeloos geobserveerd en getekend voor ze tot vormen overgaat.

Kracht’s schilderijen tonen naar het impressionisme neigende figuratieve afbeeldingen met een duidelijke voorkeur voor de natuur. Het is dan ook niet verbazingwekkend, dat hij zich heeft aangesloten bij “De Ploeg”. Hij las afgelopen zondag een eigen gedicht voor, waaruit bleek waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. Daarin zag je dat je eigenlijk een beetje verliefd moet worden op een landschap voor je het gaat schilderen of tekenen. De expositie is t/m 5 februari te bezichtigen op zaterdag en zondag, 12-17 uur. Tot slot: bent u geïnteresseerd in de activiteiten van Galerie Lemferdinge en zou u wel als gastvrouw of –heer in de galerie willen optreden, dan kunt u zich aanmelden bij Lia Bruijn van de Culturele Raad Eelde, tel. 050 – 3094081.expositie