TYNAARLO – Drie weken geleden werd Storehouse in Tynaarlo geopend. Eigenaar Anne Been vertelt, ‘In de drie weken dat we open zijn merk ik dat het op gang komt en hoor ik heel veel positieve geluiden. Veel mensen hebben erover gelezen in de krant, maar ook de mond-tot-mond reclame komt op gang. Wat ik terugkrijg als feedback is dat sommige mensen er moeite mee hebben om in te schatten wat voor maat box ze nodig hebben. Tegen die mensen wil ik zeggen: Bel me even en kom langs, kom kijken! Want dat is de beste manier om een gevoel te krijgen bij welke grootte box je nodig hebt.“

Voordat Been dit bedrijf oprichtte hield hij zich als consultant bezig met de ontwikkeling en financiering van innovatieprojecten. Om Storehouse te starten heeft hij zijn baan opgezegd. “Was het eng om dit bedrijf in een coronajaar te starten en te stoppen met mijn vaste baan? Jazeker, maar ik doe het wel met zelfvertrouwen. Als je iets wilt, dan moet je dat doen. Al moet je natuurlijk wel kijken of het realistisch is. Gelukkig heb ik een vrouw die ook ondernemer is en die mijn drive hierin begrijpt, als zij het niet had gesteund was ik er waarschijnlijk niet zomaar aan begonnen.” 

Het idee voor het bedrijf Storehouse ontstond doordat hij tijdens zijn studie (bedrijfs-)economie in Utrecht een opdracht deed voor Shurgard Self Storage, een soortgelijk bedrijf uit Amerika. “In Amerika is het heel normaal om een opslagruimte te huren en is de markt hiervoor heel erg groot. Ik merk dat die markt ook in Europa steeds verder groeit. Wat je bijvoorbeeld in Nederland ziet is dat de woningnood groter en groter wordt. Hierdoor hebben mensen ook steeds minder ruimte beschikbaar voor hun spullen. Het huren van een opslagruimte is daarvoor natuurlijk een handige oplossing. In mijn logica zal, onder andere door de groeiende woningnood, de vraag naar opslagruimte dus nog meer toenemen. En gelukkig is dat juist gebleken de afgelopen drie weken, er is al aardig wat verhuurd, “ aldus Been.

Been vertelt ook contact te hebben met een makelaar en met verhuisbedrijven om te kijken of zij mensen kennen die een opslag nodig hebben of inboedel op moeten slaan. “Zij zijn heel enthousiast over de boxen. We hebben klimaatbeheersing, het pand is heel goed beveiligd en de boxen zijn erg strak geworden. De juiste omstandigheden om bijvoorbeeld de inboedel van een verhuizing tijdelijk op te slaan of zaken als de inventaris of seizoensvooraad van een bedrijf. Handig daarbij is dat we een toegangssysteem hebben waarmee men zeven dagen per week op elk gewenst tijdstip zelf bij de spullen kan.” De opbergruimtes lijken op de boxen bekend van Amerikaanse tv-series zoals ‘Storage Wars’ waarin de spullen van niet betalende huurders worden geveild. “Alleen doen wij dit niet hoor! Als het even kan komen we er natuurlijk samen uit in zulke gevallen. Storage Wars is meer een gevalletje ‘zoals het in de film gaat’, al is het natuurlijk zeker leuk om naar te kijken.”