Arlette, Mariët en Stefanie zetten zich in tegen eenzaamheid

REGIO – Arlette Lindeboom, Mariët Tuitman en Stefanie Boer gaan zich inzetten voor de strijd tegen eenzaamheid in de gemeente Tynaarlo. Dit gaan ze doen door middel van een kerstpakkettenactie. “Om de kerstpakketten te kunnen samenstellen, vragen we spullen waar iedereen blij van wordt”, vertelt Arlette. “Wij vinden het ontzettend belangrijk om iets te doen voor mensen die zich eenzaam voelen. Op deze manier willen we wat voor hen betekenen. We gaan anders om met aandacht tegen eenzaamheid rond de kerstdagen”.

Anders met aandacht is 1 van de vijf pijlers van het bedrijf Kalsbeek. Drie collega’s vroegen zich af wat deze pijler voor hen betekent. Niet alleen anders met aandacht omgaan binnen het bedrijf, maar juist ook: hoe kun je aandacht anders inzetten om maatschappelijk betrokken te zijn in deze moeilijke (corona) tijden. Tijden waarin we zo naar binnen gekeerd zijn en lastig fysiek verbinding kunnen maken met de omgeving.

Arlette vertelde over een kerst actie die zij in 2018 in Leek heeft georganiseerd. Vervolgens werden haar collega’s Mariët en Stefanie zo enthousiast dat zij nu samen met Arlette de kerstpakketactie opzetten voor kerst 2020 voor eenzame mensen in de gemeente Tynaarlo. Naast het samenstellen van de kerstpakketten, is het voor de dames ook belangrijk om de kerstpakketten uit te reiken. Zij zoeken naar mensen die zich eenzaam voelen. “De leeftijd doet er niet toe”, zegt Arlette. “Iedereen kan zich in een bepaalde periode namelijk eenzaam voelen. Als je iemand kent die soms eenzaam is of zich eenzaam voelt? Stuur ons dan een mail naar kerstpakket@kalsbeek.net ! Zet daarin de juiste persoonsgegevens. Daarnaast horen wij graag waarom je juist deze kanjer een kerstpakket gunt. Vervolgens gaan wij ons best doen om weer een glimlach op zijn of haar gezicht te toveren. ” Mensen die spullen hebben voor kerstpakketten zijn ook zeer welkom! Het inzamelen van de spullen van de kerstpakketten is inmiddels begonnen. Dit gebeurt allemaal coronaproof. Inleveren kan tussen 09:00 en 16:00 uur bij bedrijf Kalsbeek op de Koopmansweg 2 in Tynaarlo, dit kan tot 13 december.