ANNEN – Zaterdag 3 augustus is Annen-trainer Jouke Jan Meertens met zijn ploeg de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart.

Hij is tevreden met de fitheid van zijn selectie. Het is weer lekker om met die jonge groep bezig te zijn vertelt de eigenaar van Box 14 in Assen. ‘In zo’n voorbereiding wil je progressie boeken ten opzichte van vorig seizoen. Zowel het team als spelers individueel zijn gretig gebleken de afgelopen periode. Ze laten zien zichzelf uit te dagen door beter te willen worden.’ Voor Meertens zelf is de afgelopen periode naast het fysieke gedeelte ook het inslijpen van vastigheden een punt van aandacht geweest. ‘We willen iets anders spelen dan vorig seizoen en dat vergt een andere aanpak en motivatie bij de spelersgroep. De intensiteit van de trainingen is niet veel anders dan vorig jaar, maar de uitvoering wordt verbeterd.’

Aan motivatie ziet Meertens geen gebrek bij zijn spelers. Datzelfde geldt trouwens voor de gehele club. ‘Iedereen staat klaar om binnen de club iets te doen’, vult Meertens aan. Als we het over motivatie hebben hoef je Meertens niet te overtuigen. Dat zit bij de 50-jarige trainer wel goed. ‘De kunst is hoe het bij de spelers en andere stafleden over te brengen is. Motivatie begint bij jezelf’, aldus de trainer. ‘Als je goed in het leven staat en op een goede manier sport wil bedrijven zijn dit voorwaarden om een teamsport te doen.’ Het is een voorrecht voor Meertens om met deze gemotiveerde groep spelers te mogen werken. ‘De groep is erg hongerig om beter te worden. De wisselwerking met de staf en spelers is prima. Ook de lijn naar de tweede selectie is prima. Zowel de eerste als tweede selectie zijn mee geweest naar het trainingskamp in Drouwen.’ Tekenend voor Annen is dat ook veel vrijwilligers van de club mee zijn geweest. Dat is de kracht van de familieclub Annen.

Een talentvolle speler is niet per definitie de beste. Misschien is hij wel technisch/tactisch de betere maar als er geen volledige inzet is heb je niks aan dat talent. Het is volgens Meertens een combinatie. Een totale beleving van de sport die je beoefent, geeft je een intensieve motivatie. Doel van Annen is duidelijk. Kampioen worden is absoluut mogelijk vindt Meertens. Als concurrenten ziet Meertens WKE en Valthermond. ‘We zullen wel het scoringspercentage omhoog dienen te brengen. Daarnaast zal de verdediging minder gemakkelijk doelpunten tegen dienen te krijgen. Daar hebben we aan gewerkt maar dat zal nog beter uitgevoerd moeten worden. Er zijn twee nieuwe spelers binnen de groep aangesloten. Marnix Kruize en Jesper Dijkstra zorgen voor meer voetballend vermogen en dus ook voor meer concurrentie binnen de selectie.’ De selectie bestaat uit 16 spelers en twee keepers. In de voorbereiding zijn alle spelers gemotiveerd, maar zo tegen de eerste competitiewedstrijd worden de poppetjes in het team duidelijk. Dan wordt de dynamiek veelal anders als er teleurstellingen komen. Zeker als er geen basisplaats komt. Voor Meertens belangrijk om de 12e tot en met de 18e man ook tevreden te houden. Grootste kracht binnen Annen is de homogeniteit uitstralen voor waar de club voor staat.