‘Ik wil graag belangrijk worden voor Oranje Nassau’

EELDE/GRONINGEN – Ard Veenhof uit Eelde is bezig aan zijn eerste seizoen bij Hoofdklasser Oranje Nassau. Het bevalt de creatieve middenvelder goed, want onlangs gaf hij te kennen ook volgend seizoen in het oranje te spelen. Dat doet hij samen met zijn maatjes – en ex Actief spelers- Thomas Careman en Ezra Schrijver. ‘’Ik wil graag belangrijk worden voor Oranje Nassau’’, zegt hij.

‘’Ik heb mijn hele jeugd bij Actief gespeeld. Ik heb het daar altijd erg naar mijn zin gehad’’, zegt Veenhof. ‘’Twee jaar geleden werden Thomas, Ezra en ik nog kampioen met de A-junioren van Actief. Vorig seizoen ben ik als A-junior naar het eerste overgeheveld. We pakten de derde periode en speelden voor promotie naar de eerste klasse. Hiervoor kwamen we net een beetje kwaliteit te kort’’, zegt de middenvelder.

Nu speelt Veenhof dus op Hoofdklasseniveau. ‘’Een zware competitie’’, zegt hij. ‘’Je hebt een paar heel goed voetballende ploegen en een aantal ploegen die het vooral van fysiek spel moeten hebben. De beleving rond wedstrijden is super, we spelen niet zelden voor 800 toeschouwers. Bij O.N. voelde ik me snel op m’n gemak. We hebben een leuke groep en dat maakte de aanpassing makkelijk. Op het veld heb ik wel wat aanpassingsproblemen gehad. Ik moest wennen aan het spel en het hogere niveau. Het gaat echter steeds beter.’’

Actief levert niet zelden talentvolle spelers. ‘’Actief heeft veel gediplomeerde jeugdtrainers, ik denk dat dit belangrijk is om een speler beter te maken. Het jeugdbestuur heeft een duidelijke visie en dit werpt z’n vruchten af. Met de twee kunstgrasvelden die Actief heeft kan er ook altijd gespeeld worden. Ik denk dat het als jeugdspeler heerlijk is om bij Actief te mogen voetballen. Zo heb ik dat zelf in elk geval wel ervaren.’’

ON vecht op dit moment voor lijsbehoud. ‘’Dat zal lastig worden, maar met nog twee duels voor de boeg gaan we er alles aan doen om handhaving te bewerkstelligen. Het is te hopen dat we de laatste twee wedstrijden compleet zijn. Mijn sterke punten? Ik ben een speler die het moet hebben van techniek, spelinzicht en traptechniek. Bovendien heb ik als middenvelder scorend vermogen.’’

OranjeNassau_elftalfoto