YDE – Arjan Kinds uit het Drentse Yde is onlangs Noord Nederlands Kampioen autocross geworden in de sprintklasse 2000cc. Het NNK bestond dit seizoen uit vier afzonderlijke wedstrijden. Deze werden gehouden in Noordbergum, Kollum, de Basse en afsluitend de grote finale in St. Annaparochie. Na een tweede plaats in Noordbergum en winst in Kollum en de Basse moest afgelopen zaterdag de overwinning in het algemeen klassement bewerkstelligd worden. Het in grote getale aanwezige publiek zag prachtige en enerverende wedstrijden. Ondanks de hevige strijd tussen deze titanen wist Arjan in deze finale naar een tweede plaats te rijden en hiermee het felbegeerde kampioenschap binnen te halen.

Als blijk van grote waardering voor het prima presteren werd het “autocrossteam Arjan Kinds” door de sponsoren Sipma Transport Rolde, café restaurant Hofsteenge Rolde, garagebedrijf Roelfsema Tynaarlo en cateringbedrijf Fantasia Yde in een nieuwe outfit gestoken.

Elk jaar wordt door het team de lat hoger gelegd. Zo is er voor het seizoen 2014 een nieuw frame en nieuwe Honda motor aangeschaft. Arjan hoopt voor het seizoen 2014 mee te doen voor een topklassering in het Nederlands Kampioenschap.

 

Arjan Kinds kampioen autocross