VRIES – Bakkerij Patrick Harms in Vries is onlangs op de vijfde plaats geëindigd in de oliebollentest van de Echte Bakkers. De oliebollenspecialist deed dit jaar voor de eerste keer mee en wist direct hoog te eindigen op de ranglijst. De bakker is trots op het behaalde resultaat, zo laat hij weten.

“Het was de wedstrijd die georganiseerd werd door de Echte Bakkers,” legt Patrick Harms uit. “Deze wedstrijd komt ieder jaar terug en bakkers kunnen dan hun oliebol opsturen. Dit jaar was 12 december de deadline en de oliebollen werden blind gekeurd door een team.”

De winnaar van de bakkerstest was een bakker uit Arnhem, terwijl bakker Haafs uit Haren de tweede plaats wist te bemachtigen. “Wij deden dit jaar voor het eerst mee, ik wilde weten waar we als bakker staan. Van tevoren had ik wel een vermoeden dat we een goede bol hadden, maar dit wilde ik graag helder krijgen. Zo’n vijfde plaats is dan een heel mooi resultaat. Het geheim? We hebben alles goed op temperatuur en we gebruiken schoon vet. Wat ook belangrijk is, is het feit dat we verschillende soorten olie met elkaar mengen en uiteraard is het recept zelf ook de kracht van de bol.”

Patrixck Harms oliebollen