Basketbalheren Zuidlaren Trojans nemen revanche op Exercitia

Afbeelding
Sport

ZUIDLAREN – De basketballers van Zuidlaren Trojans, voorheen BV Epeios, hebben afgelopen zaterdag een goede slag geslagen in de strijd om de tweede plaats op de ranglijst. Tegenstander Exercitia uit Eelde won de eerste ontmoeting, maar ditmaal was het Zuidlaren dat met de overwinning aan de haal ging.

De basis voor de overwinning werd direct in het eerste kwart gelegd. De Zuidlaarders speelden goed, scoorden nagenoeg alle pogingen en wonnen telkens de ‘loose-ball’ situaties. Dit, gecombineerd met matige aanvallen van de bezoekers, maakte dat er een 32-9 stand op de borden stond na het eerste bedrijf.

Alle kwarten hierna was Exercitia bezig om zich terug te vechten in de wedstrijd. Ze kwamen elk kwart een beetje dichterbij, maar bleven na 40 minuten spelen toch nog steken op een achterstand van 11 punten.

Met deze overwinning komen de Zuidlaren Trojans qua verliespunten weer gelijk met Exercitia op de tweede plaats terecht. Koploper Falcons uit Hoogeveen komt volgende week op bezoek, die zijn tot nu toe ongeslagen.