Basketballers Exercitia ‘73 MU14 ongeslagen kampioen

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

EELDE – Zaterdag 6 april speelden de jongens van Exercitia’73 MU14 een beslissende kampioenswedstrijd in de competitie. De tegenstanders in deze thuiswedstrijd waren de mannen van Bedum Blues M14. Als Exercitia’73 de wedstrijd wist te winnen, waren de jongens uit Eelde kampioen. Het publiek was dan ook in groten getale aanwezig om Exercitia ’73 aan te moedigen. De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd. Door een aantal goede treffers stonden de jongens uit Eelde na het eerste kwart al op een 18-4 voorsprong. In het tweede kwart kwam Bedum Blues beter in de wedstrijd en wist het de achterstand terug te brengen tot 27-22. Hierdoor ontstond enige paniek en de nodige slordigheden bij de thuisploeg. Coach Andre de Boer wist de jongens hierna echter weer terug te brengen in het spel. In het begin van het derde kwart nam Exercitia ’73 opnieuw een ruime voorsprong: 35-22. De winst leek zo goed als binnen, waar het niet dat de uitploeg zich wederom terug in de wedstrijd knokte. Met een 35-31 tussenstand werd, onder luid gejuich en aanmoedigingen, aan het vierde kwart begonnen. Topscoorder Bob de Bruin maakte de eerste treffer in het vierde kwart, maar daarna nam Bedum het spel over. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd keek de thuisploeg opeens tegen een 39-41 achterstand aan. Ondanks de spanning en frustratie, en dankzij de coaching van De Boer, wist Exercitia ’73 terug te komen. Via treffers van Bart-Jan van Zinderen, Darius ten Berge en wederom topscoorder De Bruin wisten de mannen uit Eelde de winst alsnog naar zich toe te trekken. Bij een stand van 48-45 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De jongens van Exercitia ’73, die de afgelopen jaren door de coaches tot een hecht team zijn gevormd, hebben dit jaar een welverdiend kampioenschap binnengehaald. Van de elf gespeelde wedstrijden, werd er geen één verloren.