Commissie TynaarloVan Tynaarlo, voor Tynaarlo

TYNAARLO – Voor de derde keer in successie staat de befaamde Beachparty van Tynaarlo op de agenda. Het Natuurbad Tynaarlo is op 22 augustus decor voor het grootse festijn, waar ook een Beachvolleybaltoernooi onderdeel van uitmaakt. Alfred Holman is een van de organisatoren en hij kijkt er naar uit.

Het idee is niet nieuw. Toen Tynaarlo haar 1175-jarig jubileum vierde werd er voor het eerst een dergelijk feest georganiseerd en in 2013 stond het festijn voor de tweede keer op de agenda. Het werd opnieuw een succes en dat succes wil de organisatie continueren. Alfred Holman en zijn vriendengroep zijn samen met de uitbater van Café Centraal het grootse feest. Het belooft een mooie zaterdag te worden. Een dag ervoor wordt de stemming er al ingebracht, want dan is het tijd voor de Openluchtbioscoop. De organisatie regelt de popcorn, de bezoekers bepalen de film. Op 22 augustus is het gebeuren vanaf 11.00 uur geopend. De organisatie geeft de verschillende verenigingen uit het dorp de gelegenheid om zich op een markt te presenteren en eventueel nieuwe leden aan zich te binden. “De voetbalvereniging, gymvereniging, Vrouwen van Nu en de koersbalvereniging zijn bijvoorbeeld van de partij”, legt Alfred Holman uit. “We willen ze de mogelijkheid geven om zich te presenteren aan het dorp en hopelijk voor hen halen ze er nieuwe leden uit.”

Bommetje

Verder organiseert een commissie een Beachvolleybaltoernooi tijdens de Beachparty. Dit sportieve evenement begint om 11.00 uur en Monica Oskam is één van de betrokkenen bij de organisatie. Het is dus een compleet programma in Tynaarlo en de inschrijving voor dit gebeuren is nog in volle gang. Ook is er vanaf zes uur tijd voor Bommetje, het spektakel dat goede kijkcijfers scoort bij ZappSport op NPO 3. En ’s avonds barst het feest pas echt los wanneer de formatie Hollands Verdriet enkele hits laat horen. “Het is erg laagdrempelig, van Tynaarlo, voor Tynaarlo” ,weet Holman. “Het loopt eigenlijk de hele dag door en bezoekers hebben gratis entree. Om de kosten te drukken organiseren we een verloting. We verstrekken 500 loten en de hoofdprijs is een bedrag van 400 euro. Daarnaast zijn er diverse bedrijven die ons willen helpen met materiaal. Ook draagt Dorpsbelangen haar steentje bij. Het is een feest waar het hele dorp op afkomt en zo moet het ook zijn. Ik denk dat we de hele dag zo’n 500 mensen kunnen verwelkomen.”

Om het feest enigszins uniek te houden plannen de organisatoren de Beachparty ook bewust maar één keer per twee jaar in. En er zijn plannen om het nog unieker te maken. “De volgende keer bestaat de kans dat het misschien nog iets langer gaat duren. Één keer per vier jaar in plaats van één keer per twee jaar, daar denken we als organisatie in elk geval wel over na. Maar als blijkt dat het op 22 augustus opnieuw een succes is bestaat de kans ook dat we aan het huidige idee vasthouden. We weten het nog niet.”

Bij het Beachvolleybal worden zo’n 24 teams verwacht en dat betekent dat er om 11.00 uur al ruim honderd deelnemers op de been zijn. Holman en consorten hebben er zin in. Het hele feest gaat nog tot middernacht door. enthousiaste beachvolleyballers kunnen zich overigens nog aanmelden via tynaarlobeach@gmail.com