Berend Botje Festival Zuidlaren‘Het is tijd dat ondernemers weer dezelfde kant opkijken’

ZUIDLAREN – Midden in de zomer- 26 juli- staat wederom het Berend Botje Festival op het menu. Dit ‘menu’ is gevarieerder dan ooit. Dit dankzij de gezamenlijke inzet van Zuidlaarder horeca, Verenigd Ondernemend Zuidlaren (VOZ), fiets toerclub Dobberieders, muziekvereniging Erica, Gemeente Tynaarlo en Marketing Zuidlaren. Samen zorgen ze voor een verrassend programma.

Vorig jaar werd het Berend Botje Festival nieuw leven ingeblazen en stond vliegeren centraal. Dit jaar geen vliegeren (bij de Wachter werd al eerder een vliegerfestijn gehouden), maar het evenement wordt wel groter en speelt zich voornamelijk af rond de Brink van Zuidlaren. Dit jaar hebben de horecaondernemingen het opgepakt. “Toen ze het programma presenteerden aan de stichting Berend Botje Festival werd enthousiast gereageerd”, spreekt Mariëlle Bakker, voorzitter van Stichting Marketing Zuidlaren, namens de gezamenlijke organisatie. “Het Berend Botje Festival heeft na een onrustige tijd gezorgd voor een verbinding met Zuidlaren. De horeca heeft alle betrokken partijen aan de tafel gekregen. Ieder heeft zijn eigen inbreng”. Tijdens het Berend Botje Festival zijn alle winkels open en fietsen sportievelingen de Berend Botje Classic. Bezoekers genieten verder van Berend Bordje Culinair en van muzikaal talent. De afsluitende muziekact komt van ‘Orange Skyline’. Ook is er nog een groot kinderspeelplein en worden de Grote en Kleine Brink na renovaties officieel geopend. Bakker: ‘Fietsen, dansen, shoppen, proeven? Tijdens het Berend Botje Festival kan alles, maar hoeft niks. We zetten hoe dan ook alles op alles bezoekers volop te laten genieten van sfeervol Zuidlaren, ‘het Groenste Dorp van Europa.’ Het is zeer gevarieerd en voor jong en oud. Dat het festijn eind juli wordt gehouden, heeft volgens Bakker voordelen. “Aan toeristen hebben we dan geen gebrek. Op deze manier kunnen ze kennismaken met Zuidlaren. Ik ben blij met deze combinatie. Uit oogpunt van de marketing was het tijd om de neuzen van de ondernemers weer dezelfde kant op te krijgen. Het Berend Botje Festival is er een mooi voorbeeld van. We gaan er gezamenlijk iets moois van maken”

Op de website naarzuidlaren.nl vind je het complete programma van het Berend Botje Festival 2015. De Berend Botje Classic, de fietstoertocht die nu voor de tweede keer wordt georganiseerd, start om 9:00 uur vanaf de Grote Brink in het centrum van Zuidlaren. Er zijn routes voor mountainbikers, routes voor fanatiekere fietsers en dit jaar zijn er ook routes voor gezinnen. Inschrijven kan op zondag 26 juli vanaf 09.00 op de Grote Brink. Deelnemers aan de Fietsvierdaagse van Zuidlaren doen gratis mee.

Programma Berend Botje Festival 2015

09.00 – 16.00 uur Fiets de Berend Botje Classic
Ontdek fietsend de omgeving van Zuidlaren. Vanaf De Brink beginnen speciale routes van fiets tourclub de Dobberieders voor ATB, Tour, Gezinnen en E-bikes. Meer informatie via de site van de Dobberieders.

11.00 – 16.00 uur Koopzondag
Lifestyle, woonaccessoires, boeken, bloemen, speciale cadeaus, mode en patisserie: Zuidlaren heeft het allemaal. Veel winkels openen de deuren speciaal voor het Berend Botje Festival. Snuffelen pur sang!

11.00 – 18.00 uur Groot Kinderspeelplein op de Brink
Ook aan de kinderen wordt gedacht op deze feestelijke dag. Met een knipkaart kan je aan allerlei leuke activiteiten deelnemen. Schminken, springen, Berend bordje schilderen, chocololly maken, spelen en nog veel meer. En sportief gaan we ook nog zijn!

11.00 – 18.00 uur Berend Bordje Culinair
De hele dag en in heel Zuidlaren genieten van verrassende recepten uit Zuidlaren en ver daarbuiten.

11.00 – 18.00 uur Muziek
Luister naar nieuwe muziektalenten, maar mis ook de afsluitende act niet: Orange Skyline!

16.30 uur Opening van de Grote en Kleine Brink
Er is hard gewerkt aan de Brinken. Tijd voor een officiële heropening.

18.00 uur After Party in Café de Vliegh
Dat smaakt naar meer? Kom naar de after party in Café de Vliegh!