ANLOO – Burgemeester Anno Wietze Hiemstra organiseerde vorige week namens de gemeente Aa en Hunze een besloten bijeenkomst met de bewoners van de inmiddels bekende camping in Anloo. Hans Heemsbergen vertelde de Krant van Tynaarlo over deze bijeenkomst: “Het komt erop neer dat we gewoon moeten oprotten.” Waarheid als een koe, want als men het informatieformulier leest, die de gemeente heeft uitgedeeld op de bijeenkomst, dan wordt duidelijk dat ook de riolering en de watertoevoer per 24 februari wordt afgesloten. Afvalcontainers worden vanaf die datum ook verwijderd. Ontwikkelingen die de bewoners raken, want zij willen niet weg van de plek waar ze jarenlang verbleven.  

De eerste reactie was: “We gaan er niet mee akkoord.” Daarom besloten de bewoners vrijwel direct na de besloten bijeenkomst met de gemeente een eigen bewonersbijeenkomst te organiseren. Daar wilden ze graag iedereen bij hebben, maar Heemsbergen concludeerde: “Het was flut. Verspilde moeite.” Toch kwamen er dertig bewoners bijeen en even later kwam het nieuws dat de bewoners zich willen verenigen, waarbij ze willen kijken naar de juridische mogelijkheden met betrekking tot de afhandeling van het faillissement van de camping. Het eerste doel is in ieder geval uitstel tot 1 april. Daarover willen ze op korte termijn in overleg met de burgemeester.

Een tweede inwonersbijeenkomst, waarbij ook afgevaardigden van de Vereniging van Eigenaren bij aanwezig waren, was vruchtbaarder. Samen met een groep bewoners van de camping besloot de Vereniging van Eigenaren een collectief op poten te zetten. Zij willen ervoor zorgen dat een normale watervoorziening en riolering voor de campingbewoners wordt behouden.