ZUIDLAREN – Bas Annema ziet het al helemaal zitten. Voorzien van een sterke Landrover met een aanhanger vol tuingereedschap en vergezeld van maat Rob Rozema wil hij in eigen regio aan de slag in tuinen van ouderen. “Mijn doel is uiteindelijk een eigen vrachtwagen” zegt de 19 jarige student Logistiek uit Zuidlaren en dit is een goed begin. Rob en Bas, die dit jaar start met de studie Biologie, zijn vaak bij elkaar en willen deze keer hun krachten bundelen om ouderen een nette tuin te bezorgen. Een mooi verzorgde tuin geeft niet alleen de bewoner een goed gevoel maar ons ook.

De beide jongens hebben zich als dienstverlener ingeschreven bij ‘UWassistent’, een landelijke formule die zelfstandig wonende ouderen ondersteunt zodat deze langer in eigen huis kunnen blijven wonen. “Het is mooi om te zien hoeveel positieve energie deze jongens uitstralen” zegt Geert Naber, regiomanager bij UWassistent. Het mes snijdt aan meerdere kanten. Ouderen kunnen tegen een relatief laag tarief eenvoudige klussen uit laten voeren terwijl jongeren iets kunnen betekenen voor de samenleving en ook nog iets bij kunnen verdienen.

Doorgaans kent UWassistent veel dienstverleners van middelbare leeftijd, zeker als het gaat om huishoudelijk werk en vervoer. Tuin- en kluswerkzaamheden maar ook bijvoorbeeld maaltijd-ondersteuning zijn in trek bij jongeren. “Het is een leuke bijverdienste en dankbaar werk” aldus Geert Naber. “En ouderen vinden het erg verfrissend dat jongeren komen om ze een handje te helpen”. Bas ziet het helemaal zitten. “Gelukkig werken we ook nog eens bij mensen buiten. Dat is veiliger werken als het gaat om Corona”.

Ook geïnteresseerd in werken bij UWassistent of in een dienst van UWassistent? Kijk dan eens op www.uwassistent.nl of bel Geert Naber, Regiomanager Groningen, Midden-Groningen, Westerkwartier, Tynaarlo en Noordenveld, 06 – 82466028 of mail naar geertnaber@uwassistent.n@anaivisOok geïnteresseerd in werken bij UWassistent of in een dienst van UWassistent?