ZEIJEN – Geert Blaauw en Jan Eltje Dijk zijn afgelopen zaterdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Beide mannen kregen de onderscheiding voor hun tomeloze inzet in het brandweerkorps.

Blaauw is ruim 39 jaar vrijwilliger geweest en heeft zijn sporen verdiend bij de brandweer. In zijn carrière rukte hij ongeveer 3000 keer uit voor een calamiteit. De laatste twintig jaar was hij actief als bevelvoerder. Daarnaast heeft hij een behoorlijke ambitie en toonde hij een grote betrokkenheid met altijd aandacht voor het wel en wee van de manschappen. In de laatste twintig jaar was hij bevelvoerder. Blaauw is in zijn jaren voor de brandweer een begrip geworden. Hij was een voorbeeld voor velen vanwege zijn sportieve inslag en zijn enthousiasme. Zo miste hij nooit een wekelijkse oefenavond. Blaauw heeft zijn brandweercarrière beëindigd per 1 maart 2019.

Dijk heeft zich twintig jaar verdienstelijk gemaakt voor de vrijwillige brandweer in Zuidlaren en werkte zich op van manschap naar hoofdbrandwacht. Daarnaast haalde hij zijn diploma brandweerchauffeur. Dijk zet zich bovendien in om beginnende chauffeurs te coachen door zijn ervaring als chauffeur op grote voertuigen te delen. Daarnaast was hij ondersteuner bij bevelvoerderstrainingen en trainingsdagen voor Officieren van Dienst. Hij heeft zijn brandweercarrière beëindigd per 4 november 2019. Beide mannen namen tijdens de korpsavond afscheid van de brandweer.