NOORDLAREN – De hele maand februari is in Café Huiskamerrestaurant “Het Oude Veerhuis” en in dorpshuis “De Hoeksteen” in Noordlaren de expositie “Bloemenmotieven” van Willem Komduur nog te bezichtigen. Willem Komduur is in 1943 in Noord-Sleen (Dr.) geboren en is in 1967 naar Haren verhuisd. Hier heeft hij als bouwkundige bij de gemeente Haren gewerkt. Willem is een autodidact, die geleerd heeft veel te kijken. Hij schildert met olieverf op linnen.

Op dit moment werkt Willem vanuit een fascinatie voor bloemen en bomen en dan vooral motieven hiervan. Zijn schilderijen kunnen enerzijds gedetailleerd zijn weergegeven, anderzijds zoekt hij steeds meer naar een abstracte vertaling van deze sferen. Hierdoor krijgt zijn manier van schilderen een extra dimensie met een diepere betekenis. Met zijn veelkleurig werk laat hij zien, dat het schilderen van bloemmotieven en bomen tot fraaie composities kan leiden.

In het oude veerhuis en dorpshuis zijn reusachtige uitvergrootte bloemmotieven te zien, stampers en zaden maar ook bijv. enorme eikels en surrealistische bomen. Alles in indringende felle kleuren. De expositie is een samenwerking tussen Café Huiskamerrestaurant “Het Oude Veerhuis” en dorpshuis “De Hoeksteen”. In de hoeksteen is naast schilderijen ook edelsmeedwerk van cursisten van het Kunstencentrum Groningen te zien. De Hoeksteen is op zondag 12 februari van 2 tot 5 uur open, het Oude Veerhuis iedere zondag van 12 tot 5 uur.