VRIES – In de kringloopwinkel wordt op zaterdag 24 augustus van 10.00- 16.00 uur na de start in 2012 een tweede boekenmarkt gehouden.

Belangstellenden kunnen tweedehands- en antiquarische boeken vinden op deze boekenmarkt. De markt vindt plaats op het voorplein bij de kringloopwinkel en bij slecht weer vindt de markt binnen plaats. Kringloopwinkel Vries ziet in de boekenmarkt een goede gelegenheid om met de opbrengst iets extra’s te doen voor de opleiding van vrijwilligers en leerlingen.

Stichting Kringloop Organisatie Tynaarlo uit Vries verdiende in 2013 het predicaat ‘Erkend leerbedrijf’. Het bedrijf is daarmee gekwalificeerd om leerlingen te begeleiden die een opleiding volgen in de sector Handel. De erkenning werd verleend door Kenniscentrum Handel (KC Handel). Een Erkend leerbedrijf leidt een leerling op voor het beroep waarvoor hij leert. In de Kringloopwinkel Vries, een onderdeel van SKOT, brengt de organisatie de leerling op een veilige manier de benodigde vaardigheden bij.

Daarnaast hoopt de Kringloopwinkel Vries dat de mensen zich aanmelden als vrijwilliger aldus Stichting Kringlooporganisatie Tynaarlo. Mensen die in actie willen komen bij het opleiden en begeleiden in de Kringloopwinkel Vries kunnen zich aanmelden op www.kringloopwinkelvries.nl.