EELDE – Afgelopen woensdag startte de campagne Typisch Tynaarlo op de Menso Altingschool. Wethouders Vemer en Kraaijenbrink en de heer Wiekema van het GBOT gaven samen met leerlingen uit groep 8 het startschot voor de campagne met de lancering van de website www.typischtynaarlo.nl.

Het evenement vond plaats op de basisschool vanwege een schilderwedstrijd voor basisscholen die eveneens onderdeel is van de campagne. Voor de wedstrijd zijn alle 20 basisscholen in de gemeente Tynaarlo uitgenodigd. Leerlingen maken een schilderij waarin zij laten zien hoe hun dorp en leefomgeving er in de toekomst ideaal uit zou moeten zien. 

Elke gemeente in Nederland maakt een omgevingsvisie. Hierin geeft de gemeente aan hoe zij aankijkt tegen allerlei onderwerpen die te maken hebben met de leef- en woonomgeving in de gemeente. Het gaat dan om onderwerpen als duurzaamheid, samen leven, wonen, economie, mobiliteit en natuur en landschap. De omgevingsvisie gaat een grote rol spelen in het toekomstige beleid van de gemeente. Daarom is het belangrijk dat de visie goed past bij Tynaarlo. Er moeten nog veel keuzes gemaakt worden. De mening van inwoners is daarbij heel belangrijk.

Op de website www.typischtynaarlo.nl is er voor bezoekers alle ruimte om hun mening over de diverse onderwerpen achter te laten. Bovendien kunnen ze op de site met elkaar in gesprek.