Ilja EngelsInwoonster Lyja Engels vindt kritiek op raadslid onterecht

VRIES – Casper Kloos. Het flamboyante raadslid uit Vries. Uitgesproken mening, stevige standpunten en niet vies van politiek opportunisme. Maar volgens inwoonster Lyja Engels is er ook een andere, onbelichte kant van Kloos. “Hij verdient het om in het zonnetje te worden gezet.”

“Ik vind het sneu hoe hij soms wordt aangepakt. Hij wordt af en toe afgemaakt en dat is niet terecht vind ik”, vertelt ze. “Ik heb contact gekregen met meneer Kloos en hij heeft voor mij zoveel dingen teweeg gebracht. Op het gebied van de WMO heeft hij mij met heel veel dingen geholpen, met het schrijven van bezwaarschriften en allerlei zaken.”

Volgens Engels is zij niet de enige die op de vrijwillige inzet van Kloos kan rekenen. “Veel oude mensen kunnen hierom een beroep op hem doen. Hij heeft een meldpunt voor inwoners van de gemeente Tynaarlo die problemen hebben met de WMO. Met deze verhalen gaat hij aan de slag. Hij maakt zich echt sterk voor de inwoners van onze gemeente en dat verdient een pluim. Ik heb daar namelijk bewondering voor, hij is er zeven dagen per week mee bezig.”

Engels is Kloos dan ook dankbaar voor zijn inzet voor de maatschappij. “Veel mensen weten de weg naar het gemeentehuis niet te vinden, ze weten niet hoe ze bezwaar moeten aantekenen tegen zaken als de WMO wat hen overkomt. Kloos helpt deze groep en wil het beste voor hen doen. Dat is toch geweldig? Als ik dan hoor hoe hij soms wordt aangepakt, ik vind dat schandalig. Daarom een stukje in de Vriezer Post. Want hij verdient een grote pluim, hij mag wel eens in het zonnetje te worden gezet. Hopelijk gaat hij door, want hij doet heel goed werk voor Tynaarlo.”