Vrouwen van Nu Vries

VRIES – “Heerlijk tot rust komen in deze zomerperiode. Genieten van het mooie zomerweer. Niet klagen als het eens een dag zo warm is dat de mussen van het dak vallen. Aan de wandel tijdens het ochtendgloren. Op de fiets er op uit gaan.”

“Leuke dingen doen. Gewoon niets doen en daar heerlijk van genieten. Bij de Vrouwen van Nu Vries kan het allemaal. Kun je lekker chillen. Gewoon spontaan met een van de andere leden op pad gaan. Maar met een groepje vrouwen kan net zo gemakkelijk. Met een clubje. Mogelijkheden in overvloed. Lekker er op uit met de Nordic wandelstokken in de aanslag. Als je wilt kun je met de 4 verschillende groepen mee gaan en genieten van alles wat je tijdens het wandelen zoal tegenkomt. Heb je groene vingers dan ga je met tuinliefhebbers op pad. Maar mocht je onkruid niet van een chique plant kunnen onderscheiden dan kun je net zo goed mee met de tuinclub. Heb je een fiets of zo’n snel ding dat maakt niet uit. Je kunt altijd mee met de fietsclub. Het tempo wordt bepaald door de vrouwen op de fietsen. De vrouwen met de E-Bikes rijden achteraan. Dat is de afspraak bij de fietsclub. In een rustig tempo wordt er gereden, dus niet met een “Dumoulain gang op de ket” over de fietspaden racen.

Op de eerste woensdag van de maand ’s morgens en de derde woensdag ’s avonds in de maanden mei t/m augustus gaan de vrouwen op pad. Afgelopen woensdagmorgen 1 juli was het weer zo ver. Vanaf de brink in Vries door een stukje Drentsche Aa gebied via Zuidlaren en Midlaren naar het Zuidlaardermeer. Bij Paviljoen Meerzicht even uitrusten en bijpraten onder het genot van de koffie. Ondanks het prachtige weer en dito uitzicht werd er weer opgestapt en ging de ongeveer 30 km lange tocht weer verder door de mooie natuur in de gemeente Tynaarlo. Tegen twaalven waren de vrouwen weer terug in Vries. Op het terras van café “Onder de Linden” komen de vrouwen op de vrijdagochtenden van juli en augustus ’s morgens om 10 uur bij elkaar om samen koffie te drinken. “Leut en teut op ’t terras”. Gezellig met elkaar onder de koffie even bijpraten. De appeltaart is dit jaar een echte aanrader. Een nieuw recept en dat is goed te proeven. Alleen al daarom zou je gaan leuten en teuten. Het uurtje dat de vrouwen gezellig bij elkaar zijn op het terras is zo weer voorbij. Na de 2 koppen koffie en de appeltaart met slagroom gaat ieder weer haar eigen weg. Als dat geen chillen is met dit mooie weer…”